avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compnesare plati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compnesare plati

Vreau sa aflu cat mai multe informatii, legislatie despre compensarea platilor.
Se pot face compensatii de plati intre un institut national de cercetare dezvoltare si un furnizor de produse specifice?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 23:41, 12 Decembrie 2009
Fiind " national " trebuie sa fi castigat dreptul de a-i oferi produse in baza unei licitatii .

Da , in baza unui contract .
OUG 77 din 1999 si NM HG 685 din 1999 reglementeaza compensarea platilor si datoriilor pe teritoriul national .
Extras din NM 685 / 1999
(1)Începând cu data de 1 noiembrie 1999, se interzice utilizarea altor documente de compensare în afara celor prevăzute în regulamentul de compensare aprobat prin prezenta hotărâre.
(2)De la aceeaşi dată, pentru facturi cu valori mai mari de 100 milioane lei, compensarea datoriilor neplătite la termenele scadente se va realiza numai în conformitate cu prevederile regulamentului de compensare aprobat prin prezenta hotărâre, iar pentru suma reprezentând contravaloarea facturilor mai mici de 100 milioane lei, inclusiv compensarea reciprocă între contribuabili, persoane juridice, se poate efectua şi în afara cadrului instituţional creat de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/1999, dar pe baza aceloraşi formulare.
Achizitionati formulare speciale pentru compensare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare intre societati vasilelacramioara vasilelacramioara pana la ce suma am voie sa fac compensare intre doua societati in cazul meu am o factura de 22800 lei la client si la furnizor am 25300 lei din lunile ... (vezi toată discuția)
Ordin de compensare flory_dady flory_dady Buna ziua, Am citit in mare despre initierea ordinelor de compensare.Intrebarea mea este urmatoarea: Cand se initiaza un ordin de compensare mai mic de 10 ... (vezi toată discuția)
Compensare dena71 dena71 De la firma X am cumparat marfa, la randul meu eu i-am vandut niste mijloace fixe. Am posibilitatea de a efectua compensatie? (vezi toată discuția)