avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pasi de urmat, în cazul abuzului de putere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pasi de urmat, în cazul abuzului de putere

Ce trebuie să fac pentru a face plângere penală pentru abuz de putere/serviciu?
Cel mai recent răspuns: bogdan57 , utilizator 12:35, 3 Aprilie 2020
Faceți plângerea penală în scris și o depuneți la Parchetul de pe lângă Judecătoria unde s-a petrecut fapta (în plângere decrieți fapta, cine e făptuitorul, propuneți probe - înscrisuri, martori etc.)
Am voie să filmez,înregistrez abuzul?

jurist2020 a scris:

Faceți plângerea penală în scris și o depuneți la Parchetul de pe lângă Judecătoria unde s-a petrecut fapta (în plângere decrieți fapta, cine e făptuitorul, propuneți probe - înscrisuri, martori etc.)

abuzul inca nu s-a petrecut? daca vreti sa faceti un flagrant, mentionati acest lucru. il va face parchetul

bogdan57 a scris:

Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
adriandimitriu, utilizator
Domnule,în timp ce oamenii legii ma legitimează am voie sa filmez/înregistrez,pentru a avea o dovadă in cazul comiterii unui abuz?

Adrian Dimitriu a scris:

abuzul inca nu s-a petrecut? daca vreti sa faceti un flagrant, mentionati acest lucru. il va face parchetul

bogdan57 a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocolul silvic matekevin matekevin Buna ziua. Un Ocol Silvic fara contract are voie sa faca marcari in padurea mea? Sau daca a facut marcarea prin documente falsa, se pedepseste? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva agentului de politie kotoy kotoy vreau sa depun o plangere impotriva unui agent de politie care m-a injurat si a vrut sa ma loveasca, acesta nu s-a legitimat si la sectie a sters filmu cu ... (vezi toată discuția)
Cum adresez anumite cereri catre politie / parchet? w0lfshad3 w0lfshad3 1. Ridicarea de obiecte si inscrisuri. 2. Cererea de trimitere in judecata dupa sanctionarea (sau nu) plangerii penale. (vezi toată discuția)