Buna seara. Am o mare problema si doar dvs ma puteti ajuta:
Am facut un credit ipotecar pe 30 ani pentru achizitionarea unui apartament.
La inceputul creditului am incheiat, obligatoriu, o polita de asigurare de viata si una de locuinta, ambele in favoarea bancii.
Am platit ratele la zi pentru credit si primele de asigurare.
Insa, in luna septembrie mi-au expirat politele de asigurare si nu le-am reinnoit.
Cu plata ratelor sunt la zi.
Daca nu imi reinnoiesc politele de asigurare, cu toate ca am ratele achitate la zi, banca ma poate executa silit?
Banca nu va poate executa silit atata timp cat ratele sunt platite, insa existenta valabilitatii contractelor de asigurare reprezinta una din clauzele contractului de credit, ca si garantie ; pe de o parte, daca piere bunul, sa existe un asigurator care sa despagubeasca banca si, pe de alta parte, in caz de deces al titularului contractului de imprumut, iarasi banca sa fie despagubita cu ratele ramase neachitate.
revedeti clauzele contractului de imprumut cu privire la obligatiile dvs. de a incheia asigurarile ( eventual, cautati o firma de asigurari agreata de banca unde costul acestor tipuri de asigurari este mai scazut).
:oops:verificati la banca. posibil sa aveti restante la credit daca este specificat in contract ca politele de asigurare se reinoiesc automat la expirare, intrucat deobicei asa se intampla si se trag mai intai banii pe asigurare si nu raman suficienti bani pt credit:luck:
dupa stiinta mea lipsa asigurarilor poate conduce la declararea ca scadenta a intregii sume imprumutate intr-un termen de...-vezi clauzele contractului de credit si cand banca poate declara scadenta intreaga sumaB-)
Asigurare
mmm898
nu am platit polita de asigurare pentru un apartament luat prin credit ipotecar de 1an si 9 luni.astazi cei de la banca si-au adus aminte de asta si vor sa o ... (vezi toată discuția)