avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Garantie chirie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Garantie chirie

Buna ziua. Ma pot folosi de garantia data pentru a plati din ea o chirie? Nu stiu daca e ok, dar mai bine decat sa o aman prin ordonanta de urgenta, proprietarul nu e de acord cu nici o varianta, trebuie sa i aduc argumente legale..
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:50, 3 Aprilie 2020
Nu va puteti folosi de garantie in acest fel fara acordul proprietarului. Ca sa puteti face asta trebuie sa incheiati un act aditional la contractul de inchiriere impreuna cu proprietarul.
Amanarea "prin ordonanta de urgenta" la care va referiti este de fapt un proietc de lege adoptat de senat care urmeaza a fi supus votului in parlament astazi. Presupunand ca va fi adoptat si de parlament, acesta trebuie sa fie apoi promulgat de presedinte si abia apoi publicat in Monitorul Oficial ca sa se aplice. Chiar si asa, proiectul prevede ca "operatorii economici, profesionişti şi autorităţile publice şi entităţile juridice de drept privat a căror activitate a fost întreruptă sau restrânsă prin aplicarea unor acte ale autorităţilor publice în perioada de aplicare a stării de urgenţă sunt scutiţi de la plata chiriei pentru folosinţa imobilelor înregistrate ca sedii sau puncte de lucru." deci cel mai probabil nu vi se aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai plătim chiria? KLM4 KLM4 In situatia in care ne aflam,stare de urgență, daca stam cu chirie, mai plătim chiria la proprietar? Ce prevede legea aici? Multumesc. (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil-schimbari adriana12_12 adriana12_12 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca noul proiect de lege privind indemnizatia crestere copil se aplica si pentru mamele in concediu dar cu optiunea fara ... (vezi toată discuția)
Ccc - eliminare plafon 3400 ron abc82 abc82 Buna ziua, momentan ma aflu in concediul de maternitate [126 zile] care se va termina pe data de 12.06.2016, urmand a intra in CCC de la acea data. Daca ... (vezi toată discuția)