avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de vizita copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de vizita copil

Buna ziua, am un copil de 10 ani si la nastere m.am despărțit de tatal copilului, iar acesta in urma hotărâri judecătorești nu a primit drept de vizita, este doar trecut pe numele lui, si a fost obligat sa plătească pensie alimentara ceea ce nu s a întâmplat in fiecare luna. Eu doresc sa il dau in judecată pt a plati pensia copilului la salariul de acum dar nu as dori sa poata primi drept de vizita dupa atatia ani in care nu l a văzut si nu a fost interesat de copil,deoarece lucrul acesta l.ar distruge psihic.Copilul de asemenea nu doreste sa il vada dupa atatia ani! Credeți ca este posibil ca el sa primească drept de vizita daca il ba cere in instanta dupa 10 ani?
Multumesc anticipat pt răspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca il cere il va primi daca nu este decazut din drepturile parintesti.
Va sfatuiesc sa discutati cu copilul si, cu ajutorul unui psiholog sa apropiati minorul de tata
Este tatal lui, TOTUSI, asta ca vreti sau NU!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, doamnă, dacă cere program de vizită, tatăl va primi, şi va primi ceva în genul: "de vineri până duminică" şi o jumătate din fiecare vacanţă, cu preluare. Nu contează ce vreţi dvs. sau ce vrea copilul. Programul de vizită este obligaţie pentru dvs. şi drept pentru el, tradus, asta înseamnă că el dacă vrea, vine la program, dacă nu vrea, nu vine, dar dvs. sunteţi obligată să-l aşteptaţi acasă, să vină să preia copilul.
Deci, cântăriţi variantele!
Copilul merge la psiholog deja de un an, insa el nu dorește sa il vada. Nici nu il cunoaste foarte bine. El a fost dezamagit de tatal lui care suna si spunea ca vine la el si nu venea. Asta s a întâmplat de nenumarate ori si din aceasta cauza copilul merge la psiholog acum. Daca ar veni sa il vada atunci cand spune nu m.ar deranja. Doar ca promisiunile nerespectate ale tatalui, distruge psihic copilul.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Daca il cere il va primi daca nu este decazut din drepturile parintesti.
Va sfatuiesc sa discutati cu copilul si, cu ajutorul unui psiholog sa apropiati minorul de tata
Este tatal lui, TOTUSI, asta ca vreti sau NU!

Mulțumesc pt răspuns!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie, refuz copil respectare program de vizitare albu67 albu67 buna ziua Am un baiat de 14 ani, si de cca 4 luni , in urma unui program de vizitare stabilit de catre o instanta ,trebuie sa mearga la tata.Baiatul refuza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce se poate face in cazul in care un minor nu dorește ... Irina E.B Irina E.B Buna ziua. Ce se poate face in cazul in care un minor nu dorește să vină în vizită/ să doarmă, pentru perioade scurte de timp la tatăl său din cauza ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna cand parintii locuiesc in orase diferite ContSters129337 ContSters129337 Cum se exercita custodia comuna cand parintii locuiesc in orase diferite? In cazul meu, am de 8 ani custodia fiului meu. Tatal are program de vizita (poate sa ... (vezi toată discuția)