avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raspundere contraventionala bolnav psihic
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Raspundere contraventionala bolnav psihic

Buna ziua,

Am si eu o speta pentru care va cer cu respect cateva sfaturi.
Tatal meu este bolnav psihic, nici macar nu intelege ce se intampla in jurul lui. De la implementarea ordonantei militare pentru Covid 19 a luat deja 4 amenzi de la politia locala pentru nerespectarea izolarii la domiciliu.
Am sunat la salvare si a fost internat 3 zile la spitalul de psihiatrie, nu l-au putut tine mai mult pentru ca spitalul se pregateste pentru primirea bolnavilor cu coronavirus. In miletul de externare i-a fost trecut ca diagnostic principal: "Alte tulburari organice de personalitate si de comportament datorate unei boli, vatamari si disfunctii cerebrale. Diagnositc secundar: Epilepsie generalizata idiopatica si sindroame epileptice , fara epilepsie intractabila.
Stiu ca nu exista responsabilitate contraventionala sau penala a bolnavilor psihici, amenzile fiind nule.

Am la dumneavoastra urmatoarele intrebari:
1. Am sanse cu acest diagnostic de boala mintala sa contest cele 4 amenzi, sau eliminarea responsabilitatii contraventionale e valabila doar in anumite diagnosticuri de boli psihice?
2. Plangerea contraventionala si taxa de timbru trebuie facuta pentru fiecare proces verbal de amenda in parte, ori se pot face la comun?
3. Pot anula amenzile la politia locala fara a mai merge in instanta ?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2020
eugen_2, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugen_2 , utilizator 20:18, 3 Aprilie 2020
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va adresati in termenul legal la Judecatoria pe raza careia au fost dispuse acele amenzi aducand dovezi despre cele spuse.
Doar instanta poate anula amenzile.
Este necesar sa aveti o hotarare judecatoreasca prin care tatal dvs sa fie pus sub interdictie judecatoreasca. Doar in cazul acesta nu va raspunde penal sau civil pentru faptele sale.
Avocat Neagu Elena, Avocat
Formulati plangeri contraventionale in termen de 15 zile de la comunicarea fiacarui P.V. in parte, puteti sa formulati o singura plangere dar cu 4 petite de cerere principale.
Taxa de timbru se va achita pentru fiecare petit in parte!
Pe plan motivational va veti prevala de afectiunile
medicale dar si de alte eventuale motive de nelegalitate/netemeinicie ale fiecarui proces verbal!
Contractati servicii avocatiale macar pentru redactare, pentru a vă augmenta șansele!
Totodata, ar trebui pus sub interdicție tatăl dacă apreciați că nu are discernământ!
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Mai am o intrebare, vad ca domnul Vela spune ca nu e nevoie de declaratie in momentul in care te plimbi in jurul casei. Care e distanta maxima de la domiciliu?

In cazul tatalui meu, distanta de la domiciliu pana la locul amenzii e de aproximativ 200 metri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort / custodie isabella2 isabella2 Buna ziua, Fratele meu doreste sa divorteze pe motivul infidelitatii si a neglijentei sotiei fata de copil, copilul are 1 an si 3 luni, el doreste custodia ... (vezi toată discuția)
Amenzi pentru persoane fara discernamant MariaLoredanaC MariaLoredanaC Buna! Am un unchi care a fost luat in baza de date a spitalului de Boli Psihice cu Schizofrenie paranoida in 2011. in perioada 2011-2014 a acumulat amenzi de ... (vezi toată discuția)
Abuz psihic din partea unui bolnav psihic singer singer Buna seara!Locuiesc cu tatal meu care este bolnav psihic si care ne terorizeaza pe toti,inclusiv pe vecini.Face scandal foarte des,o data la cel mult doua ... (vezi toată discuția)