avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic neacordat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic neacordat

Buna ziua!

Intampin o situatie destul de neplacuta si delicata avand in vedere locul si munca si somajul tehnic prind criza generata de coronavirus.

Am fost concediat de la locul de munca in data de 13.03.2020 in urma desfiintarii postului ocupat de mine ( lucrator gestionar ), cu preaviz de 20 de zile, conform "Art 75, Alin 1."

Concedierea efectiva o sa fie efectuata in data de 10.04.2020 ( 09.04.2020 fiind ultima zi )

Postul a fost desfiintat in temeiul prevederilor "Art. 65 din Legea nr. 52/2003 din Codul Muncii", conform notificarii de concediere.

Desi intre timp colegii mei au intrat in somaj tehnic, mie mi-a fost refuzat acest drept, sau vre un alt sprijin.

Am fost doar informat de angajator ca "Nu este cazul, esti deja in încheiere ctr de munca cu preaviz care curge normal".

Este aplicata corect procedura? Se poate rezolva aceasta situatie? Daca da, cum?

Ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere situatia data?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: 35M3n , utilizator 19:47, 3 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este corecta o astfel de procedura.

Este optiunea angajatorului daca trimite sau nu in somaj tehnic sau daca concediaza sau nu.
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt si direct!

Cornel Vasile a scris:

Da, este corecta o astfel de procedura.

Este optiunea angajatorului daca trimite sau nu in somaj tehnic sau daca concediaza sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu Blackmoon Blackmoon Buna seara, va rog sa ma consiliati in rezolvarea urmatoarei probleme:pe data de 18.10 a.c mi s-a pus in fata decizia desfiintarii locului de munca, fara ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu si altele Gabriella& Gabriella& Buna ziua, am nevoie de sfaturile si indrumarile dumneavoastra in urmatoarea problema: Am primit de la Angajator o Notificare : care suna in felul urmator ... (vezi toată discuția)
Susținere angajați ong Roxana777 Roxana777 Buna ziua ! In cazul situației de fata( pandemia Coronavirus ), dacă angajatorul nu poate trimite angajații unui ONG acasa in șomaj tehnic, deoarece nu ... (vezi toată discuția)