avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Comunicare hotarire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Comunicare hotarire

Va aduc la cunostinta o situatie poate neintinlita in justitia Romana:In luna mai 2008 tribunalul unei instante de contencios administrativ a pronuntat o sentinta impotriva a doua pirite.Sentinta a fost redactata si comunicata partilor asa cum reiese dintr-o adresa anterioara a tribunaului in luna iunie 2008. Sentinta nu a fost recurata iar piritele au pus-o in executare fiind vorba de comunicare informatii si modificare act administrativ ,ba mai mult in urma unor corenspondentei cu acestea rezuta ca au luat cunostinta de sentinta instantei.In decembrie 2008 am solicitat eliberarea unei sentinte cu stampila irevocabila,sa eliberat aceasta dar nu am verificat ce scrie pe sentinta .Dupa un an adica in decembrie 2009 findu-mi necesara intr-o speta am depus-o la dosar si abia atunci am observat ca de fapt nu scrie irevocabila, ci definitiva cu recurs.Am sesizat tribunalul emitent iar acum in raspuns ca acoperire se motiveaza ca procedura de comunicare catre o pirita nu sa facut nici acum dupa aproape 2 ani si ca se va elibera aceasta sentinta cu stampila irevocabila abia dupa ce se va indeplini aceasta procedura.Ce pot face in aceasta situatie ,pot sesiza CSM ? Cine poate verifica aceasta situatie care mie mi se pare foarte urita??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:55, 13 Decembrie 2009
Din nefericire pentru noi, partile, se intampla frecvent acest lucru.Incercati cu o sesizare la presedintele instantei!
Din pacate am facut-o .Initial prin raspuns sa incercat sa se spuna ca sentinta a fost redactata si trimisa partilor la o alta data ,adica apropiata de data cind am solicitat sentinta investita,Am dovedit cu alte dovcumente ca de fapt fusese redactata si comunicata in urma cu sase luni..iar acum a spus ca nu sa comunicat unei pirite.O intreaga incercare de acoperire fara ,nici o solutionare clara si motivele acestei greseli
Depuneti o sesizare la CSM - Inspectia judiciara.
Unul dintre rolurile esenţiale ale Inspecţiei judiciare constă în oferirea de informaţii concrete Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la modul de organizare şi funcţionare a instanţelor/parchetelor, la conduita judecătorului/procurorului în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, ca urmare a verificărilor efectuate la cererea plenului, a secţiilor, a petiţionarilor, ori de Inspecţia judiciară, din oficiu.
Am depus acea sesizare dar nu direct la CSM ci la inspectia judiciara.Trebuia direct la CSM?
qwerta a scris:

Am depus acea sesizare dar nu direct la CSM ci la inspectia judiciara.Trebuia direct la CSM?




Serviciul de inspecţie judiciară face parte din structura organizatorica a C.S.M.-ului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva si irevocabila fara comunicare...?? ContSters86909 ContSters86909 am si eu cateva nelamuriri asupra aspectului ramanerii unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile de fapt este vorba de 2 situatii in ... (vezi toată discuția)
Procedurã contra „gravei neglijențe” a judecãtorului sorein sorein Am intentat un proces pentru a constesta o amendă contravențională (plîngere contravențională). Judecătoarea a tratat dosarul în dorul lelii, ... (vezi toată discuția)
Comunicare sentinta IoanPaul IoanPaul De peste doua luni a fost pronuntata sentinta la fond dar inca nu a fost comunicata. Are sens sa fac o cererere de urgentare a redactarii sau am doar sanse sa ... (vezi toată discuția)