avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Dosar medical - legea pacientului.
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Dosar medical - legea pacientului.

Doresc să obțin o copie a întregului dosar medical al copiilor mei minori de la un spital la care am fost internați. Pe adresă la ce lege să fac referire pentru a mi se elibera o copie pe hârtie ori electronic?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:13, 5 Aprilie 2020
Ați primit la fiecare externare biletul de ieșire din spital, și scrisoarea medicală adresată medicului de familie.
Bună, eu doresc copie după toate rezultatele analizelor, diagnosticelor, și a tratamentului aplicat, nu doar un rezumat de externare. Doresc doar să știu care lege și articol să menționez în adresa pe care o voi compune.
Astfel de documente pot fi puse la dispozitie prin hotarare judecatoreasca, chiar daca sunt copiii minori.
Gasiti informatii utile in Legea nr. 46/2003, legea drepturilor pacientului. La art. 21, 22 si 25 se arata ca toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale iar informatiile cu caracter confidential pot fi furnizate numai in cazul in care pacientul isi da consimtamantul explicit sau daca legea o cere in mod expres.
Mulțumesc. Totuși eu sunt părintele, reprezentantul legal, clar că minorii nu au capacitate să își dea consimțământul. Să înțeleg că nu pot primi rezultatele analizelor, etc?
Puteti incerca. Poate depinde de motivul invocat. Am dat informatiile prevazute de lege.

Alte discuții în legătură

Eliberare copie fisa medic familie ContSters68307 ContSters68307 Buna ziua, Am solicitat medicului de familie a fiului meu minor o copie dupa fisa lui medicala (avem asigurare privata de sanatate si asteptam acordul de ... (vezi toată discuția)
Confidentialitate anonim_71 anonim_71 Are dreptul seful unui salariat dintr-o firma de a dezvalui rezultatul analizelor medicale ale acelui salariat-subordonat catre alte persoane din firma? (vezi toată discuția)
Decadere drept martor leonardy44 leonardy44 Buna ziua! poate fi decazut din proba cu martor,un martor care are internare la sectia psihiatrie-diagnostic depresia? (vezi toată discuția)