avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire cic ordonanta de urgenta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire cic ordonanta de urgenta

Buna,

Fiica mea face 2 ani in 18 aprilie 2020. Luna 18 mart-18 apr trebuia sa fie luna tatalui/ nu a optat pentru luna lui, iar eu am intrat in co fara plata pentru o luna.
In aceste conditii pot intra in categoria celora care pot obtine prelungirea concediului cc?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 4 Aprilie 2020
Pentru persoanele beneficiare ale indemnizației pentru creșterea copiilor prevăzute de art. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, care se află în plata indemnizației pentru creșterea copilului la data instituirii stării de urgență, plata acestei indemnizații se asigură pe toată durata instituirii stării de urgență și în situația în care copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap sau urmează să împlinească vârsta prevăzută de lege, în această perioadă.

In acest caz, intrebati la AJPIS ce acte sunt necesare sa depuneti .
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie Adina Vasilica Adina Vasilica Buna ziua, Incepand cu data de 06 aprilie 2020 ar trebui sa mi reiau activitatea la serviciu.Copilul are 1 an si 10 luni.Am depus dosarul de stimulent insa am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil prelungită in timpul stării de urgenta? irinaramona irinaramona Am auzit de la cineva ca daca încetează concediul de crestere a copilului dar suntem in stare de urgenta datorită epidemiei de coronavirus se prelungeste ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Dorinamatei Dorinamatei Buna ziua, sunt in Concediu de crestere copil si urma sa incep munca cu doua luni mai devreme, pe 22 aprilie însă cresele fiind închise ma vad nevoită să ... (vezi toată discuția)