avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Concediu crestere copil

Buna ziua, sunt in Concediu de crestere copil si urma sa incep munca cu doua luni mai devreme, pe 22 aprilie însă cresele fiind închise ma vad nevoită să aman reînceperea activitatii pe perioada starii de urgenta. Care sunt pasii ce trebuiesc urmați astfel încât să nu pierd stimulentul de inserție? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 5 Aprilie 2020
Vedeti OUG 32/2020
art.VI
(1) În vederea aplicării art. II din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2020 pentru plata stimulentului de inserție prevăzut la art. 7 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, precum și pentru plata indemnizației prevăzute de art. 32 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, persoanele îndreptățite transmit agenției pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București în a căror rază teritorială își au domiciliul sau reședința, prin poșta electronică, documentele doveditoare, după cum urmează:
a) pentru persoanele aflate în plata drepturilor, copia documentului care atestă că se află în una dintre situațiile prevăzute la art. II alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2020;

b) pentru persoanele care urmează să solicite drepturile, documentele doveditoare prevăzute de art. 13 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, precum și copia documentului care atestă că se află în una dintre situațiile prevăzute la art. II alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2020.
.....
(4) Pentru persoanele beneficiare ale indemnizației pentru creșterea copiilor prevăzute de art. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, care se află în plata indemnizației pentru creșterea copilului la data instituirii stării de urgență, plata acestei indemnizații se asigură pe toată durata instituirii stării de urgență și în situația în care copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap sau urmează să împlinească vârsta prevăzută de lege, în această perioadă.

(5) Persoanele prevăzute la alin. (1) lit. b) pot opta între acordarea stimulentului de inserție sau reîntoarcerea în concediul pentru creșterea copiilor și acordarea indemnizației aferente acestuia.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie Adina Vasilica Adina Vasilica Buna ziua, Incepand cu data de 06 aprilie 2020 ar trebui sa mi reiau activitatea la serviciu.Copilul are 1 an si 10 luni.Am depus dosarul de stimulent insa am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil prelungită in timpul stării de urgenta? irinaramona irinaramona Am auzit de la cineva ca daca încetează concediul de crestere a copilului dar suntem in stare de urgenta datorită epidemiei de coronavirus se prelungeste ... (vezi toată discuția)
Prelungire cic ordonanta de urgenta Alexandramiere Alexandramiere Buna, Fiica mea face 2 ani in 18 aprilie 2020. Luna 18 mart-18 apr trebuia sa fie luna tatalui/ nu a optat pentru luna lui, iar eu am intrat in co fara ... (vezi toată discuția)