avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Continuare activitate - pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Continuare activitate - pensionare

Ma numesc Barbu Gabriel va rog sa-mi spuneti cat timp mai pot lucra din momentul emiterii deciziei de pensionare (mentionez ca ma pensionez la limita de varsta) si daca trebuie sa anunt la locul de munca .

Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 5 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce spuneti dvs, inseamna incalcarea legii.

La data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare,contractul dvs de munca inceteaza de drept si nu cand primiti decizia de pensionare.

De asemenea, pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit ... necula_calita necula_calita Buna ziua. Va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit decizia de pensionare la limita de varsta , am un termen in care sa anunt angajatorul de ... (vezi toată discuția)
Pensionar și salariat după depunerea dosarului de pensionare ... ili90 ili90 Pensionar și salariat După depunerea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă, in ce condiții mai pot rămâne în activitate, in cumul pensia și ... (vezi toată discuția)
Concediu medical undita undita BUNĂ SEARA VA rog să-mi spuneți dacă o persoana după primirea deciziei de pensionare pentru limita de vârstă lucrează în continuare la locul de munca ... (vezi toată discuția)