avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog sa ma ajutati ! - despăgubire promisă, dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog sa ma ajutati ! - despăgubire promisă, dar neplătită

Buna seara! Lângă casa mea sa ridicat o clădire. In urma săpăturilor făcute ptr fundația clădirii un morman de pământ sa răsturnat pe terenul meu , pe care era vita de vie , copacei gard viu . Am vorbit cu constructorul ptr. pagubele produse și mi-a zis ca se va rezolva. A trecut un an și nimic nu sa rezolvat . Va rog sa îmi dați un sfat cum sa procedez in aceasta situație. Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 00:06, 7 Aprilie 2020
Sunt de părere că se poate începe cu o notificare, însă redactată de un specialist. Fără avocat nu veți fi luat în seamă.

Aveți dovezi/poze? Ați estimat pagubele, v-ați înțeles la o sumă, a promis ceva concret?
Trimiteți o notificare formulată de un avocat și apoi se poate formula în instanta o acțiune în răspundere civilă delictuala .
Exact, porniti cu o notificare insa estimati în concret prejudiciul!
Daca nu produce efecte, demersul necesar este o actiune in raspundere civila delictuala in care veti demonstra ca prin fapta ilicita a paratului, savarsita cu vinovatie, vi s-a produs un prejudiciu material!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prealabil litigiului, trimiteti o notificare , prin avocat, in care mentionati pretentiile dumneavoastra.

Din economia dispoziţiilor art. 1349 din noul Cod civil reiese faptul că orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane, cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunzând de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.

Sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 1349 din noul Cod civi, noua reglementare a răspunderii civile delictuale, spre deosebire de vechea reglementare conţinută de art. 998 C. civ., nemaicondiţionând explicit angajarea răspunderii civile de culpă, de greşeala autorului, limitându-se la constatarea existenţei unei încălcări prin acţiune ori inacţiune a drepturilor, dar şi a intereselor legitime ale altor persoane, vina fiind, deci, prezumată.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati legatura cu un mediator care in baza contractului de pregatire a medierii va trimite o invitatie constructorului. Cu ajutorul mediatorului veti ajunge la o intelegere pe care constructorul trebuie sa o indeplineasca. Se va semna un acord de mediere care va fi atestat de un avocat sau autentificat de un notar. Acordul poate fi inscris in cartea funciara ca si o creanta, in functie de ce dispuneti ambele parti in acel inscris.
In instanta, in momentul de fata, tinand cont ca nu se lucreaza , termenele vor fi foarte lungi. Prin mediere se poate rezolva diferendul foarte repede.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
Alexandrina Mihai,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act normativ incriminator pentru inactiune dumitrucera dumitrucera Buna seara! Exista vreun act normativ prin care se incrimineaza persoana care avand cunostinta de o avarie ce a produs prejudicii considerabile, nu anunta ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu din cauza sindicatului anghel75 anghel75 Buna ziua, Daca Sindicatul companiei la care lucrez a deschis Actiune Civila impotriva angajatorului privind recuperarea unor drepturi materiale prevazute in ... (vezi toată discuția)
Calomnia daescua daescua cum pot actiona in judecata pe cineva care imi distruge imaginea spunand lucruri neadevarate despre mine? in baza carui articol din codul civil sau noul cod ... (vezi toată discuția)