avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recunoastere vechime zilieri/sezonieri cu activitatea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recunoastere vechime zilieri/sezonieri cu activitatea desfasurata inainte de 1989

Intrebarea se refera la persoane care au lucrat ca muncitori sezonieri in diverse domenii (legumicultura, cules fructe, foste ILF-uri etc.). In cele mai multe cazuri nu erau incheiate contracte de munca, sau acestea nu se mai gasesc in arhive. Casa de pensii nu recunoaste vechimea in munca! Precizez ca persoanele respective apar pe statele de plata ale unitatii cu salariul tarifar/orar, ore lucrate, salariu realizat, retineri pentru contributia suplimentara la pensie, retinere impozit. Casa de pensii cere temeiul legal in care acestia si-au desfasurat activitatea... Si vorbim de persoane care au ani multi lucrati in acest fel, cu retinerea CPS si impozit pe toata perioada. Casa de pensii respinge adeverinta care cuprinde salariile tarifare realizate pe motiv ca nu are salariul de incadrare ! Adeverinta cu salariile realizate + retineri CPS e respinsa pe motiv ca nu are inscris salariul tarifar (sunt state de plata ce nu contin aceasta informatie)!
As dori daca se poate un sfat in legatura cu temeiul legal necesar pentru recunoasterea acestor perioade lucrate.

Alte discuții în legătură

Buna ziua.in cartea de munca sunt trecute până ... cerb cerb Buna ziua IAn constatat în Cartea de munca sunt trecute până în anul 2011 salarile tarifare lunare . Salariul brut realizat lunar a fost mai mare decât ... (vezi toată discuția)
Temei legal pensie suplimentara 2% ana500 ana500 Buna ziua. Sunt secretara la o unitate scolara si am o intrebare legata de temeiul legal in baza caruia s-a contribuit cu 2% pentru pensia suplimentara in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am lucrat o perioada de 11 ani la iiruc, intreprindere ... uca2015 uca2015 Buna ziua Am lucrat o perioada de 11 ani la IIRUC, intreprindere care s-a desfiintat, motiv pt care m-am adresat arhivei detinatoare a arhvivei IIRUC- Arhive ... (vezi toată discuția)