Buna ziua
Am lucrat o perioada de 11 ani la IIRUC, intreprindere care s-a desfiintat,
motiv pt care m-am adresat arhivei detinatoare a arhvivei IIRUC- Arhive Center SRL din Ploiesti pt eliberarea adeverintelor pt veniturile realizate si pt sporurile acodate. Arhive Center SRL Ploiesti mi-a eliberat adeverintele solicitate, pe care le-am depus la casa de pensii in vederea recalcularii drepturilor de pensie. Dupa 9 luni de asteptare casa de pensii mi-a respins cererea cu motivatia ca adeverinta de sporuri nu corespunde art.124 din HG nr.257 /2011! In lege nu se fac mentiuni cu privire la adeverintele emise de arhivele private pt intreprinderile intrate in faliment. Am contactat Arhive Center SRL Ploiesti si am solicitat reemiterea adeverintelor cfm art.124, si mi-au spus ca nu au avut sesizari in acest sens si sunt singura persoana careia nu i-au fost acceptate adeverintele. Va rog sa-mi spuneti daca cineva a folosit adeverintele emise de Arhive Center SRL Ploiesti pt reclacularea pensiei si au fost acceptate de casele de pensii sau de catre instantele de judecata. Va multumesc foarte mult. O zi buna!
Potrivit legii, adeverintele trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu cel puțin următoarele elemente:
a) denumirea angajatorului;
b) datele de identificare a persoanei;c) perioada în care s-a lucrat, cu indicarea datei de începere și de încetare a raportului de muncă;
d) menționarea temeiului legal în baza căruia a avut loc încadrarea;
e) funcția, meseria sau specialitatea exercitată;
f) salariul tarifar de încadrare;
g) denumirea sporurilor cu caracter permanent, procentul sau suma acordată;
h) perioada în care a primit sporul și temeiul în baza căruia s-a acordat.
Actele vor avea număr și dată de înregistrare, ștampila unității emitente, precum și semnătura celui care angajează unitatea sau a persoanei delegate în acest sens de conducerea unității.
Problema este ca sunt redactate dupa statele de plata si nu au de unde sa ia temeiul legal al acoedarii sporurilor!
Am ctc arhiva privata si au zis ca nu au de unde sa obtina ac informare.