Perioada de suspendare a ratelor bancare ,care este de maxim 9 luni conform ordonantei,este decisa de banca sau banca trebuie sa accepte perioada solicitata de imprumutat?Intesa Sanpaolo de exemplu mi-a comunicat ca nu aproba mai mult de 3 luni,raspunsul fiind in data de 6 aprilie,dupa aparitia ordonantei?
Banca va stabili în raport de dispozițiile legale.
Este necesar sa se fi diminuat veniturile.
După părerea mea, ar trebui avută în vedere și situația raportată la veniturile întregii familii pentru ca familia poate avea anumite venituri care să se fi modificat în întregul lor.
Oricum, ar fi necesară scăderea ratei dobanzii bancare pentru ca populatia sa fie ajutată efectiv.
Nu stiu daca PSD a analizat acest aspect ca se tot chinuie sa faca si ei ceva dar important ar fi acest lucru.
Ar trebui să intervină si BNR în această privință.
Este foarte dificil pe parte economică.
Intrebarea se referea la numarul de rate care pot fi amanate.In OUG scrie pana la 9 rate,[conform solicitarii imprumutatului,dar banca poate decide unilateral o perioada mai scurta?Exemplul meu: somaj tehnic,datorita decretului,persoana singura,fara alti membri ai familiei ,solicit amanarea pe 9 luni.Banca poate raspunde ca accepta doar pe 3 luni?
De principiu, banca ar putea aproba doar pe 3 luni dar sunt de părere că ulterior se poate prelungi până la 9 luni.
Poate exista si ipoteza sa va găsiți ceva de lucru si sa iesiti din starea de criza actuală.
Asa inteleg eu ratiunea actului normativ la.o.analiza generală.
Nu am stat insa sa fac o analiză aprofundată cum fac atunci când pregătesc un caz în care contează doar cum consider eu si de.regula asa va considera si instanta.
Executare silita
MonicaMal
Buna seara. Am si eu o intrebare. Am 2 credite (Lei si Euro) la banci diferite. Cel in lei a intrat in executare silita, si s-a facut 1/3 poprire pe salar. Din ... (vezi toată discuția)