avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit franci elvetieni
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit franci elvetieni

Buna seara!
Am rugamintea daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema.
Eu (codebitor) si sotul (imprumutat) avem un credit de consum in franci elvetieni din anul 2008 la Banca , rata lunara fiind in val de 398 franci.Din cauza cursului foarte mare nu ne putem permite sa platim decat in jur de 250-300 franci lunar.
Mentionez ca:
1. sotului i se opreste din salariu, venit net fiind de 2700-3000 lei/luna, 16.5% pensie alimentara pt copil provenit din casatorie anterioara.
2. eu sunt in concediu crestere copil pana la 1 martie 2013 indemnizatia fiind de 1550 lunar din care 200 lei este alocatia copilului.
3. am facut 2 cereri de restructurare in 2010 si 2011 a cate 6 luni, motiv pt care rata a crescut la 398 franci .
In dec.2012 si ian. 2013 am mai facut cate o cerere prin care solicitam marirea perioadei de rambursare a.i. sa putem plati rata pe care ne-o putem permite si anume 250-300 franci, lucru pe care banca l-a refuzat spunand ca ne putem permite sa platim rata integral ceea ce mi se pare imposibil cu un copil de 9 luni.
Deci noi am dorit marirea perioadei de rambursare!!!!!
Banca face presiuni asupra noastra sa facem credit ipotecar ca sa mareasca perioada de rambursare ceea ce noi nu dorim.Din cauza neachitarii ratei integral timp de 9 luni s-au acumulat restante catre banca in val de aprox 1200 franci.
Intrebare: Ce ne poate face banca in acest caz, ce putem face sa marim aceasta perioada de rambursare fara a face credit ipotecar? #-o
Va multumim!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:00, 26 Ianuarie 2013
Nu puteti face nimic, acestea sunt conditiile impuse de banca, conditii de altfel legale. Obligatia dumneavoastra este sa plati creditul la datele scadente, daca doriti o reesalonare o puteti face in conditiile impuse de banca. Este trista situatia tuturor celor aflati in cazuri similare, insa luati in considerare ca si bancile au pierdut enorm prin nerambursarea creditelor de catre imprumutati. Nu uitati ca o banca este o societate comerciala care are ca scop obtinerea de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar Ale1980 Ale1980 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema. Inca de la inceput va scriu ca noi am fost neatenti si am crezut in banca \\"X\\" si in functionari. In ... (vezi toată discuția)
Executare vally16 vally16 Buna ziua ! Este vorba despre un credit ipotecar facut in franci elvetieni , avand in vedere cresterea francului nu am mai putut sa platesc integral suma , ... (vezi toată discuția)
Ramburs credit ipotecar NICK2020 NICK2020 Buna seara, doresc sa rambursez o suma de bani pentru un credit ipotecar, ce sa aleg scaderea perioadei sau a ratei? Multumesc! (vezi toată discuția)