avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Intrare in somaj
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Intrare in somaj

Buna ziua. Am o intrebare legata de obtinerea somajului. FIrma la care lucrez a decis masura concedierii colective a peste jumatate din personal incepand cu luna mai, Ma numar printre cei aflati in situatia de a pleca din firma, momentan sunt in perioada de preaviz. Am fost angajat cu norma intreaga, pe termen nedeterminat si nu am alte contracte part time cu alte firme. Intrebarea mea este daca pot obtine somaj avand in vedere ca am un pfa dar pe care fara sa aiba declarata suspendarea activitatii nu am mai avut nici o actiune si nici o incasare in ultimii 2 ani.
Cel mai recent răspuns: Marius LM Electro , utilizator 15:46, 7 Aprilie 2020
Buna ziua,
Eu zic ca da dar va trebui sa suspendati activitatea PFA-ului, chiar daca nu ati avut venituri pana acum.
Intrebati la AJOFM procedura exacta.
Puteti avea activ si PFA-ul , dar sa nu realizati venituri mai mari de 500 lei/luna.
Multumesc. Oricum asa cum am mentionat si in textul intrebarii de vreo 2 ani nu am mai avut nici o activitate pe pfa, am pastrat-o....nici eu nu stiu clar de ce, la fiecare 2 - 3 luni spuneam ca o sa-i suspend activitatea dar cu intentia am ramas. Aveam un job bun, un salar decent, nu imi mai ardea dupa 8 ore de lucru sa mai i-au si alte lucrari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj lucrand part time Petre13 Petre13 Sunt inregistrat ca somer la Ajofm,fiind absolvent.Pot sa lucrez part time cu contract de munca?Mentionez ,ca venitul din acest job ar fi mai mic decat ... (vezi toată discuția)
Contract part-time pesticid pesticid Buna seara, Sunt somer indemnizat. Daca semnez un contract de munca part-time si venitul aferent desfasurarii programului nu depaseste 500 lei imi ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj anca.d anca.d Buna ziua! Spuneti-mi va rog, daca un angajat primeste preaviz de la societatea unde are functia de baza, si mai are un part time la o alta firma cu un ... (vezi toată discuția)