avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj lucrand part time
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj lucrand part time

Sunt inregistrat ca somer la Ajofm,fiind absolvent.Pot sa lucrez part time cu contract de munca?Mentionez ,ca venitul din acest job ar fi mai mic decat indicatorul social de referinta.Conform Legii Somajului Art 44:Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza: pct a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni.Daca semnez contract determinat pe 3 luni momentan pot beneficia in continuare.Adica nu incalc legea .b) la data cand realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare.Venitul realizat ar fi mai mic decat indicatorul social de referinta.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:55, 25 Ianuarie 2011
din activitatea desfasurata sa nu realizatui lunar mai mult decit indicatorul social
1. In momentul in care incheiati un CIM sunt doua posibilitati:
- daca este CIM pe perioada determinata se suspenda indemnizatia de somaj;
- daca incheiati CIM pe perioada nedeterminata inceteaza indemnizatia de somaj.
2. Asadar nu puteti cumula indemnizatia de somaj cu un venit provenit dintr-un CIM.
3. Puteti cumula indemnizatia de somaj cu venituri din activitati independente dar aceste venituri sa nu fie mai mari decat indicatorul social de referinta (500 lei).
4. Din Norme metodologice la Legea 76/2002:
Art. 15...
(2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj +contract part-time inregistrat la itm ? promocris promocris Sunt in somaj si de curand am primit o oferta de lucru part-time (10 ore pe saptamana) pe un contract de munca inregistrat la ITM . Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj anaioana anaioana Buna ziua Am o intrebare, momentan sunt in somaj,as vrea sa ma angajez cu jumate de norma, in aceste conditii pot sa mai pastrez ajutorul de somaj? Am ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters173427 ContSters173427 daca ma angajez in timpul somajului mai beneficiez de ceva indemnizatie sau mi se taie tot somajul. (vezi toată discuția)