avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Chirie
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Chirie

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Stau in chirie cu familia si propietara ne spune sa evacuam apartamentul ptr ca am intarziat o saptamana cu plata chiriei. Ne poate evacua si daca da dupa cat timp?
Mentionez faptul ca propietara nu a vrut sa faca contract de inchiriere
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 17:20, 7 Aprilie 2020
Trebuie sa formuleze in instanta actiune de evacuare, cu notificare prealabila!
Oricum, in perioada actuala executarile silita directe (inclusiv evacuarile) sunt suspendate!
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Dacă nu aveți contract de închiriere, încetarea se face după regulile din Codul Civil.
Și presupune preaviz.
Pe de altă parte, fără contract, este destul de delicată situația Dvs., trebuie să dovediți că sunteți chiriași și nu niste tolerați în spațiu, de ex.
Dar, în definitiv, speța se reduce la dacă vă înțelegeți amaibil sau nu; în caz contrar toate dovedirile și discuțiile se vor face în fața unui judecător, dacă evaluați că vă doriți un astfel de demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un spatiu comercial inchiriat unei societati comerciale. ... AmiNiculae1 AmiNiculae1 Buna ziua, Am un spatiu comercial inchiriat unei societati comerciale. Exista contract de inchiriere semnat de ambele parti, este inregistrat la Anaf. In ... (vezi toată discuția)
Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriași fara preaviz Tlc89 Tlc89 Evacuare chiriași fara preaviz Buna ziua! Va rog să ajutați în următoarea problemă: Se poate evacua un chiriaș (familie cu copil minor) fara un ... (vezi toată discuția)