avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea 329/2009 referitor la reducerea cheltuielilor cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea 329/2009 referitor la reducerea cheltuielilor cu personalul

buna ziua, ma numesc cristi s si lucrez in domeniul medical (asistent medical) as dori sa intreb daca este prevazut undeva in aceasta lege ca 15.5% sa fie opriti din salariul brut realizat si nu din salariul net fara sa afecteze restul de sporuri?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 19:41, 18 Decembrie 2009
Buna ziua !
Legea 329/ 2009, in art.10, al.(1), prevede reducerea cheltuielilor de personal (..indiferent de modul de finanţare, au obligaţia de a diminua cheltuielile de personal, în medie cu 15,5% lunar, prin aplicarea uneia dintre următoarele măsuri:... ), astfel incat este de inteles ca aceasta reducere vizeaza salariul brut. In alta ordine de idei, avand in vedere modul prin care se fac aceste reduceri,- citind in continuare lit. (a)- (d) din cadrul aceluiasi aliniat (1) al art. susmentionat - aplicand legile si principiile contabilitatii, este clar ca reducerea afecteaza salariul brut.
Cu stima !
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Sa inteleg ca in luna decembrie, existand si al 13-lea salariu, reducerea se aplica la salariu+sporuri+al 13-lea salariu? :O
vodax a scris:

buna ziua, ma numesc cristi s si lucrez in domeniul medical (asistent medical) as dori sa intreb daca este prevazut undeva in aceasta lege ca 15.5% sa fie opriti din salariul brut realizat si nu din salariul net fara sa afecteze restul de sporuri?
multumesc



Reducerea se aplica la salariul brut ... care cuprinde si sporurile , intrucat si aceastea fac parte din categoria cheşltuielilor de personal.
Sustin cele scrise de @zahariamariu, reducerea afecteaza salariul brut realizat.
Cred ca nu s-a subliniat suficient faptul ca reducerea cu media de 15,5% pe luna nu se face asupra salariului ci asupra tuturor cheltuielilor cu salariiile din luna respectiva (inclusiv premierea anuala reprezentand al 13-lea salariu cuprinsa de obicei in luna decembrie).

Alte discuții în legătură

Rog urgent lamurire ContSters23466 ContSters23466 lucrez in sistemul sanitar de stat. menagerul ne-a solicitat sa semnam o varianta pentru reducerea cheltuielilor conform legii 329/2009. nu am semnat nici o ... (vezi toată discuția)
Mãsuri luate de ministerul educaþiei în vederea aplicãrii legii 329/2009 iuvri iuvri Buna ziua. Va rog sa comentati legalitatea si eventual modalitatea de contestare in instanta a urmatoarelor masuti luate de Ministerul ... (vezi toată discuția)
Diferenta zile fara plata si concediu fara plata ionu roman ionu roman Exista vreo diferenta intre zilele fara plata prevazute de legea privind rationalizarea cheltuielilor publice, 329/2009, si concediu fara plata din Codul ... (vezi toată discuția)