avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Neplata contributiilor sociale de catre ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Neplata contributiilor sociale de catre angajator-indemnizatie nastere

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca un angajator nu a platit contributiile la bugetele de asigurari sociale, poate afecta angajatele care solicita acordarea indemnizatiei de nastere?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:10, 12 Decembrie 2009
Conditia pentru obtinere indemnizatie cic este ca parintele sa fii obtinut venituri profesionale pentru care sa fii platit impozit pe venit! Atit!
Calculul,retinerea si virarea obligatiilor salariale este responsabilitatea angajatorului.

In ceea ce priveste intrebarea dvs. sunt 3 aspecte:
-indemnizatia nastere,ajutor acordat pentru nastere, care se acorda de angajator in cuantum de un salariu minim pe unitate
-concediu medical maternitate,prenatatl si post natal se plateste pe baza certificatului de concediu medical
-indemnizatie CIC
Plata contributiilor la fondurile de asigurari sociale nu este o conditie pentru plata indemnizatiei de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata,salariata,fara achitarea de catre angajator a contributiilor sociale Dedita Dedita Buna ziua ! Sunt insarcinata in 9 luni.In perioada 1 ianuarie-31 iunie 2013 am lucrat la o institutie si mi s-au platit contributiile sociale.Din luna iulie a ... (vezi toată discuția)
Plata prenatal dariaTM dariaTM Vreau sa stiu cine plateste prenatalul?Firma la care lucrez sau alta institutie??? va rog (vezi toată discuția)
Cine plateste concediul de cresterea copilului? Nicole09 Nicole09 Buna ziua, O lamurire, va rog. O femeie este platita de angajator si acesta isi recupereaza banii sau de casa de asigurari? Cum primeste acesti bani? Va ... (vezi toată discuția)