avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Contract inchiriere sala nunti
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Contract inchiriere sala nunti

Buna ziua! Vin cu urmatoarea problema: pe data de 3 mai aveam incheiat contract pentru o nunta, datorita starii de urgenta am fost nevoit sa reprogramam. Acum ma astept la mai putini invitati iar data pe care mi-o propune restaurantul nu este cea agreata de mine, deci am decis sa caut alt restaurant care are disponibila o data agreata de mine. Acum primul restaurant refuza sa imi restituie avansul deoarece considera ca il mint si ma duc la alt restaurant( referitor la data, de ex 23 august)). Contractul prevede forta majora, cale amiabile si judecata. Forta majore este, cale amiabila nu se poate , deci ori accept data oferita de restaurant ori pierd avansul? In instanta pentru 2000 de lei nu stiu daca rezolv si se merita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Trimiteti o notificare prin avocat prin care sa solicitati restituirea avansului. Intr-adevar suma este mica, insa partea care pierde litigiul va fi obligata la restituirea cheltuielilor de judecata efectuate de cealalta parte. In principiu, o notificare prin care se prezinta consecintele legale ale nerestituirii avansului si a culpei in care se afla restaurantul (putem sa o consideram a fi o culpa fiindca restaurantele sunt obligate de institutiile statului sa isi suspende temporar activitatea si astfel nu isi pot indeplini obligatiile contractuale), ar avea sanse de castig. Forta majora intr-adevar inlatura raspunderea partilor dar sunt multe nuantari in ceea ce priveste sumele deja achitate in baza serviciului care nu va putea fi momentan prestat ca urmare a intervenirii evenimentului de forta majora.

NU puteti fi obligat sa acceptati o data pe care nu ati agreat-o. In masura in care restaurantul nu va poate inchiria sala pentru data dorita de dumnevoastra puteti solicita restituirea avansului.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Va sugerez sa notificati societatea, prin avocat, in sensul de a restitui avansul remis, cu mentiunea ca, in caz contrar, va adresati instantei de judecata, in vederea rezilierii contractului perfectat, cu obligatia corelativa de a restitui sumele de bani remise, solicitand , totodata, cheltuieli de judecata ocazionate de diferendul dedus judecatii.

Reprogramarea evenimentului apare ca fiind o solutie prejudiciabila pentru dumneavoastra.

Lecturati atent clauza referitoare la forta majora.

Poate veti identifica o solutie viabila prin alte negocieri.



Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans restaurant stef a stef a Buna ziua, Fiul meu trebuia sa aiba banchetul la sfarsitul lunii mai, insa acesta nu se va mai tine, evident din cauza pandemiei. Pentru restaurant se ... (vezi toată discuția)
Pandemie-stare de urgență 2020 - restituire avansuri servicii Laurluca Laurluca Avansul ptr vacanta in Turcia,Iunie 2020 se pot restitui? Avansul ptr botez 2 Mai 2020 se restituie? Se anulează? Sau trebuie obligatoriu amânat? Exista ... (vezi toată discuția)
Antecontract expira acum în această perioadă condac elena condac elena Buna ziua ,mi-a expirat antecontractu ,mi-a dat dezvoltatorul un termen până la sfârșitul lui mai dar fiind in șomaj tehnic nu am șanse mari să obțin ... (vezi toată discuția)