avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Pandemie-stare de urgență 2020 - restituire avansuri ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Pandemie-stare de urgență 2020 - restituire avansuri servicii

Avansul ptr vacanta in Turcia,Iunie 2020 se pot restitui?
Avansul ptr botez 2 Mai 2020 se restituie? Se anulează? Sau trebuie obligatoriu amânat?
Exista stipulat undeva in ordonanțele de urgență?
Multumesc mult
Din punctul meu de vedere avansul pt Turcia nu se va restitui(sunt în aceeași situație cu dvs)tot iunie,tot Turcia.Momentam se amână,reprogrameaza vacanțele pt aprilie,mai pt luna iunie se așteaptă.Problema este ca agentia ar putea sa sustina ca daca nu s a plătit rata a doua (mai ales la early booking)conform contractului se pierde avansul achitat.Totul e discutabil daca în iunie ar continua starea de pandemie la nivel internațional,daca Turcia ar fi zona rosie atunci se pot discuta variante.La acest moment nimeni nu știe nimic ,sunt speculații,toata lumea așteaptă să vadă cum evoluează.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca vacanta poate fi reprogramata, avansul nu va fi restituit.

Va sugerez sa notificati societatea, poate veti ajunge la un acord, in sensul de va restitui avansul remis.(poate ca amanarea vacantei dumneavoastra nu poate fi realizata).

Societatea poate fi notificata prin avocat, in respectiva notificare va exprimati doleantele , fata de situatia survenita.

Astfel de conflicte au putut fi transate pe cale amiabila.

In caz contrar, puteti investi instanta de judecata, lecturati atent clauzele referitoare la forta majora.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare banii pe vacanta la care doresc sa renunț DANA OLTEAN DANA OLTEAN Bună ziua! Dacă am plătit concediul/vacanta integral, ptr luna august pe litoralul romanesc, prin agenție, cum procedez să-mi recuperez banii, din moment ... (vezi toată discuția)
Anulare vacanță din cauza pandemiei Dan Y El Dan Y El Din cauza limitelor impuse prin starea de urgență națională referitoare la prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus SARS-CoV-2 transpuse în ... (vezi toată discuția)
Amanare a nuntii din partea organizatorului CristianCondrea CristianCondrea Buna seara, la finele anului 2019 am incheiat un contract cu o locatie pentru eveniment tip nunta pentru data de 13 Iunie 2020, in martie 2020 s a instaurat ... (vezi toată discuția)