avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Deplasare pentru munci agricole
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Deplasare pentru munci agricole

Bună ziua,
Am peste 65 ani. Pot să mă deplasez cu mașina in alt județ, la aprox. 300km, unde am in proprietate casă și terenuri agricole, pentru efectuarea muncitorilor agricole? E necesară rămânerea acolo intre 7 și 10 zile. Nu mai locuiește nimeni din familie acolo.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:29, 8 Aprilie 2020
În Ordonanța Militară nr.3 nu este prevăzut faptul că cetățenii trebuie să rămână la adresa de domiciliu, ci la o locație indicată de ei, cu respectarea prevederilor legale și a restricțiilor impuse.

De asemenea, actul normativ menționat mai sus nu impune o limită de distanță de deplasare.

Circulația persoanelor prevăzute la art. 2, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.
Mai bine intrebati la DSP daca va puteti muta acolo o perioada, perioada starii de urgenta.
Chiar daca Ordonanta militara nu impune o anume distanta, cu cred ca o sa puteti parcurge distanta de 300 de km in fereastra de 2 ore cat aveti voie sa iesiti din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref ordonanțe militare miruna27 miruna27 Am 65 de ani și doresc sa ma deplasez in alta localitate pt îngrijirea părinților. Menționez ca nu ma încadrez in cele doua ore 11-13. Am voie? (vezi toată discuția)
Covid 19 astridamel astridamel o persoana are 67 de ani , e pensionar , dar este si titularul unui PFA. El cand are voie sa iasa din casa, ? aceste ordonante m-au dezorientat, (vezi toată discuția)
Deplasare la o alta proprietare CatalinIonut1996 CatalinIonut1996 Buna ziua! Este legală deplasarea de la oras la tara pe o distanță de cca 50 de km? Detin acolo o casa la care nu am mai fost de 2 luni si as vrea sa merg ... (vezi toată discuția)