Bună ziua,
Am peste 65 ani. Pot să mă deplasez cu mașina in alt județ, la aprox. 300km, unde am in proprietate casă și terenuri agricole, pentru efectuarea muncitorilor agricole? E necesară rămânerea acolo intre 7 și 10 zile. Nu mai locuiește nimeni din familie acolo.
În Ordonanța Militară nr.3 nu este prevăzut faptul că cetățenii trebuie să rămână la adresa de domiciliu, ci la o locație indicată de ei, cu respectarea prevederilor legale și a restricțiilor impuse.
De asemenea, actul normativ menționat mai sus nu impune o limită de distanță de deplasare.
Circulația persoanelor prevăzute la art. 2, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.
Mai bine intrebati la DSP daca va puteti muta acolo o perioada, perioada starii de urgenta.
Chiar daca Ordonanta militara nu impune o anume distanta, cu cred ca o sa puteti parcurge distanta de 300 de km in fereastra de 2 ore cat aveti voie sa iesiti din casa.
Covid 19
astridamel
o persoana are 67 de ani , e pensionar , dar este si titularul unui PFA. El cand are voie sa iasa din casa, ? aceste ordonante m-au dezorientat, (vezi toată discuția)