avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociati in S. C.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociati in S. C.

Buna ziua, sut asociat cu sotia mea la o S. C. Cu procentaj 50-50%, si sotia este si administratorul firmei. Intrebarea este daca sotia are mai multe drepturi in firma ca si luare de decizii in cadrul firmei sau in alte clauze? Va rog sa ma ajutati juridic sa o pot lamuri. Ea crede deoarece ea a sponzorizat ca si persoana fizica deschiderea societatii, numai ea are drepturi, eu nu am nici un drept. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
Lecskow, utilizator
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 11:38, 10 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De vreme ce sunteți asociați cu drepturi egale, răspunsul este clar, aveți drepturi egale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Conducerea societatii este un aspect, administrarea, altul. Nicio decizie nu poate fi unilaterala, ci evaluata si conturata prin Hotararea AGA. Administratorul are atributii administrative. Reprezentarea şi administrarea societăţii comerciale se realizează de către administrator în limitele competenţei stabilite prin adunarea generală a asociaţilor în acord cu dispoziţiile Legii nr. 31/1990 - privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Multumesc pentru raspunsuri. Eu inteleg dar doamna nu :)
. Puteti fi mai explicit?
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2020
Lecskow, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti ambii asociati cu un numar egal de parti sociale. In concluzie, aveti drepturi egale in conducerea societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 asociati- decizie schimbare sediu social sergiugrig sergiugrig Buna ziua, Sunt 2 asociati in SRL, unul fiind si administrator. Sediul social este expirat de 1 an. Cum poate asociatul care este si ... (vezi toată discuția)
Probleme asociati srl Coman2010 Coman2010 Buna ziua, Am aderat acum 1 luna intr-un srl in care suntem 4 asociati, avand 25% si functia de administrator fiecare dintre noi.Datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)
Asociat "formal"-cui ma adresez alex12345 alex12345 buna ziua, as dori sa stiu urmatoarele: -sunt asociata cu 50% intr un srl - alt asociat detine 50% si este si administrator - de 3 ani niciunul dintre ... (vezi toată discuția)