avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Probleme asociati srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Probleme asociati srl


Buna ziua,

Am aderat acum 1 luna intr-un srl in care suntem 4 asociati, avand 25% si functia de administrator fiecare dintre noi.Datorita faptului ca relatiile intre mine si ei sunt f proaste intrebarea mea este daca ei pot lua decizii si pot conduce firma fara acordul sau semnatura mea, formand o majoritate?
Si daca da, eu ce drepturi as mai avea in aceasta firma?(pentru ca invocand principiul majoritatii ei ma pot ocoli in orice sit)
Mentionez ca am intampinat pb si la banca unde pentru a avea specimen de semnatura, am nevoie de acordul lor.

AM ATASAT SI CELE 2 ART DIN ACTUL NOSTRU CONSTITUTIV CARE FAC REFERIRE LA CONDUCEREA SCIETATII

ART. 10. Administrarea si reprezentarea societatii se realizeaza de catre CEI PATRU ASOCIATI care formeaza un consiliu de administratie. Membrilor consiliului de administratie li se ofera puteri nelimitate care se exercita impreuna. Celelalte prevederi legale privind administrarea raman valabile.
ART. 11. Fiecare asociat are dreptul de a participa la deciziile colective si dispune de un numar de voturi egal cu cel al partilor sociale.
Adunarea asociatilor se convoaca, are atributiile si hotaraste conform prevederilor legii numarul 31/1990 modificata, completata si republicata.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:48, 14 Octombrie 2010
Din pacate sunteti in minoritate si ca asociat si ca membru in consiliu de administratie. Sfatul meu este ca sa convocati o AGA, sa incercati la intelegere sa clarificati situatia aceasta pe care o considerati ostila, respectiv sa va cesionati la intelegere partile sociale celorlalti asociati sau altcuiva sau sa solicitati retragerea din societate in conditiile art. 226 din Legea nr. 31/1990, republicata. SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-4 asociati Coman2010 Coman2010 Buna ziua, Am aderat acum 1 luna intr-un srl in care suntem 4 asociati, avand 25% si functia de administrator fiecare dintre noi.Datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)
Administrarea unui srl aartist aartist Buna-ziua SRL cu 3 administratori, pentru adoptarea unei decizii de votul a cator administratori este nevoie? In actul constitutiv nu se face nici o referire. (vezi toată discuția)
Unde scrie cati administratori pot fi intr-un srl robert-alex robert-alex Am si eu o mare rugaminte.Am cautat pe tot netul si in toate legile posibile despre firme.As dori sa aflu si eu unde gasesc textul de lege in care se ... (vezi toată discuția)