Buna-ziua
SRL cu 3 administratori, pentru adoptarea unei decizii de votul a cator administratori este nevoie? In actul constitutiv nu se face nici o referire.
Daca nu se spune nimic in actul constitutiv ori statutul societatii, se aplica prevederile legii nr. 31/1990, privind societatile comerciale, republicata.
In principiu, pentru a fi valabile deciziile Consiliului de administratie, aceastea trebuie sa se ia, in cazul d-voatsra., cu votul a 2 dintre cei 3.
Precizari strict pt. SRL-uri:
Asociat: persoana care detine parti sociale in societate;
Administrator: persoana desemnata de adunarea generala a asociatiilor pt. a conduce societatea intre doua adunari generale a asociatiilor. Administratorul poate fi sau nu si asociat in acelasi timp.
La SRL nu exista Consiliu de Administratie decat daca acest lucru a fost stabilit prin vointa asociatiilor in actele constitutive ale societatii.
In absenta unor stipulatii exprese fiecare administrator cu drepturi depline al unui SRL poate lua decizii fara a se consulta cu nimeni nefiind necesara recurgerea la vot asa cum reiese din prevederile art. 75, 76,77 al. (1) la care face trimitere art. 197 din legea 31/1990.
In caz de divergenta intre administratori, vor decide asociatii care reprezinta majoritatea absoluta a capitalului social.
Multumesc, pt. raspunsurile dvs, intr-adevar art. 75, 76 din L 31/1990 sunt cele care rezolva aceasta problema.
in actul meu constitutiv este precizat doar" consiliul de administratie este format din 3 membri numiti de asociatul unic pt. 4 ani" . In cazul absentei unui membru asociatul unic va desemna o alta persoana. Apoi se vorbeste de atributii , fara a se mentiona nr. voturilor cu care se iau deciziile. In acest caz cred ca se aplica art 75 din L 31/1990. Gresesc?
Srl-4 asociati
Coman2010
Buna ziua,
Am aderat acum 1 luna intr-un srl in care suntem 4 asociati, avand 25% si functia de administrator fiecare dintre noi.Datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)