avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrarea unui SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrarea unui SRL

Buna-ziua
SRL cu 3 administratori, pentru adoptarea unei decizii de votul a cator administratori este nevoie? In actul constitutiv nu se face nici o referire.
Cel mai recent răspuns: rarespopa , utilizator 01:07, 30 Mai 2009
Sunt administratori cu drepturi depline sau sunt specializati?
Daca nu se spune nimic in actul constitutiv ori statutul societatii, se aplica prevederile legii nr. 31/1990, privind societatile comerciale, republicata.
In principiu, pentru a fi valabile deciziile Consiliului de administratie, aceastea trebuie sa se ia, in cazul d-voatsra., cu votul a 2 dintre cei 3.
Precizari strict pt. SRL-uri:
Asociat: persoana care detine parti sociale in societate;
Administrator: persoana desemnata de adunarea generala a asociatiilor pt. a conduce societatea intre doua adunari generale a asociatiilor. Administratorul poate fi sau nu si asociat in acelasi timp.
La SRL nu exista Consiliu de Administratie decat daca acest lucru a fost stabilit prin vointa asociatiilor in actele constitutive ale societatii.
In absenta unor stipulatii exprese fiecare administrator cu drepturi depline al unui SRL poate lua decizii fara a se consulta cu nimeni nefiind necesara recurgerea la vot asa cum reiese din prevederile art. 75, 76,77 al. (1) la care face trimitere art. 197 din legea 31/1990.
In caz de divergenta intre administratori, vor decide asociatii care reprezinta majoritatea absoluta a capitalului social.
Multumesc, pt. raspunsurile dvs, intr-adevar art. 75, 76 din L 31/1990 sunt cele care rezolva aceasta problema.
in actul meu constitutiv este precizat doar" consiliul de administratie este format din 3 membri numiti de asociatul unic pt. 4 ani" . In cazul absentei unui membru asociatul unic va desemna o alta persoana. Apoi se vorbeste de atributii , fara a se mentiona nr. voturilor cu care se iau deciziile. In acest caz cred ca se aplica art 75 din L 31/1990. Gresesc?
Nota: "atributiile consiliului de administratie"

Alte discuții în legătură

Unde scrie cati administratori pot fi intr-un srl robert-alex robert-alex Am si eu o mare rugaminte.Am cautat pe tot netul si in toate legile posibile despre firme.As dori sa aflu si eu unde gasesc textul de lege in care se ... (vezi toată discuția)
Srl-4 asociati Coman2010 Coman2010 Buna ziua, Am aderat acum 1 luna intr-un srl in care suntem 4 asociati, avand 25% si functia de administrator fiecare dintre noi.Datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)
Consiliu de administratie - presedinte ContSters22096 ContSters22096 Consiliul de Administratie trebuie sa aiba in mod obligatoriu un presedinte? daca nu a fost numit prin actul constitutiv ce se intampla? cum trebuie procedat? (vezi toată discuția)