avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Unde scrie cati administratori pot fi intr-un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Unde scrie cati administratori pot fi intr-un SRL

Am si eu o mare rugaminte.Am cautat pe tot netul si in toate legile posibile despre firme.As dori sa aflu si eu unde gasesc textul de lege in care se specifica cati administratori pot fi intr-un SRL.
MULTUMESC ANTICIPAT
Legea societatilor comerciale 31/1990 republicata si modificata nu prevede decat numarul maxim de asociati care pot fi intr-un SRL si anume 50! Referitor la numarul maxim de administratori acest lucru este lasat la aprecierea asociatilor fiecarei societati.B-)
Din cate stiu nu exista un numar anume de persoane care pot administra o firma...legea 31/1990 cu modificarile ulterioare este cea care guverneaza societatile comerciale! B-)
Daca sunt mai multi de 2 administratori va trebui sa faceti un consiliu de administratie, pentru evitarea blocajului la vot alegeti un numar impar de administratori.
Legea 31/1990 lasa la aprecierea asociatilor cati administratori vor fi...explicatia... nu prea este inghesuiala la aceasta... responsabilitate
Da, numarul de administratori in cazul unui SRL nu este reglementat de lege.
Asociatii pot decide in privinta acestui aspect in scopul ca societatea sa fie cat mai functionala si sa obtina profit.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Administrarea unui srl aartist aartist Buna-ziua SRL cu 3 administratori, pentru adoptarea unei decizii de votul a cator administratori este nevoie? In actul constitutiv nu se face nici o referire. (vezi toată discuția)
Societate comerciala aka.fg aka.fg Buna ziua,am o mica dilema ,pe care sper sa ma ajutati sa o rezolv,si anume la constituirea unui cabinet medical,in lista cu acte necesare se mentioneaza la un ... (vezi toată discuția)