avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Perioada amortizarii la leasingul financiar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Perioada amortizarii la leasingul financiar

In cazul unui contract de leasing financiar incheiat pentru o perioada de 5 ani pentru un autoturism, e posibil ca amortizarea fiscala a autoturismului sa se faca in 4 ani (perioada de amortizare a autoturismelor este 4-6 ani) ? Trebuie ca perioada amortizarii sa fie corelata cu perioada contractului de leasing?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 02:05, 12 Aprilie 2020
Durata de utilizare se stabileste de conducerea firmei si nu este conditionata de durata contractului de leasing. iar amortizarea este cheltuiala deductibila pentru calculul impozitului pe profit daca se respectata catalogul.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2020
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism dpdv fiscal camicami camicami Un leasing operational cu durata de 3 ani s-a incheiat.Obiectul de leasing este un autoturism Volkswagen.S-a optat pentru cumparare,astfel ca societ.de ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturism giuglea giuglea Am achizitionat un autoturism second in valoare de 30000 euro.In cat timp il amortizez tinand cont ca doar 1500 lei este cheltuiala deductibila cu ... (vezi toată discuția)
Leasing financiar intrerupt camicami camicami Contractul de leasing financiar pentru un autoturism,cu incepere din anul 2007 a fost intrerupt in luna iulie 2010,deoarece societatea de leasing a ridicat ... (vezi toată discuția)