jurist2020 a scris:
Indiferent de unde are CNP-ul, dacă nu are acordul dumneavoastră de a-l folosi, în funcție de urmări, la sesizarea dumneavoastră, organul de cercetare penală poate dispune o măsură, sub aspectul acțiunii penale. În ceea ce privește partea civilă, aceasta răspunde la momentul la care ați făcut sesizarea la instanța de judecată, prin sentință. Dacă e vorba de un antecontract, e posibil ca în el să existe o clauză care-i permite să facă acele interogări la OCPI/Direcție Impozite și Taxe Locale/ASF etc.
Am intalnit o situatie similara in relatia cu cei de la Cadastru. Nu stiu daca stiti, dar oricine contracost folosindu-se de CNPul dumneavoastra poate vedea online toate bunurile imobile pe care detineti.
Eu, unul, in conditiile in care altcineva mi-a dat de inteles ca mi-a verificat proprietatiile fara sa aiba de unde sa fie obtina CNPul meu decat de la un functionar la care am depus niste acte, le-am solicitat celor de la Cadastru un istoric al tuturor solicitarilor in care a fost folosit CNPul meu.
Cei de la Cadastru refuza si invoca o lege potrivit careia oricine are dreptul sa obtina oricd date de la Cadastru. (Cand am sa le recitesc raspunsul, am sa va precizez exact articolul invocat.)