avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare cod TVA servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare cod TVA servicii intracomunitare

O achizitie de teste Toefl pe suport de hartie dintr-o tara UE este considerat un serviciu sau un bun? Dar daca testele vor fi trimise electronic? Institutia beneficiara este o scoala privata, neplatitoare de TVA.
In cazul achizitiei trebuie sa ma inregistrez cu TVA intracomunitar de servicii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:31, 12 Aprilie 2020
Trebuie sa purtati o discutie cu furnizorul si sa ii explicati starea fiscala a dumneavoastra (neplatitor de TVA); acesta stie daca testele vandute sunt bunuri sau servicii si le va factura ca atare.

Daca sunt considerate servicii, trebuie sa va inregistrati platitor de TVA in relatiile cu partenerii din UE.

Eu tind sa cred ca sunt bunuri, chiar si in cazul in care sunt trimise electronic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii - cazuri iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Incerc sa fac o schema pe cazuri din care sa reiasa daca se plateste TVA sau nu pentru achizitii de servicii furnizate pe cale electronica, de ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Tva pentru achizitii intracomunitare!!! magdalenapaun magdalenapaun am si o intrebare de contabilitate. imi poate spune si mie cineva( codul fiscal nu am reusit niciodata sa-l inteleg si nici nu sunt contabil) in cazul in care ... (vezi toată discuția)