Buna ziua,
Anul trecut prin vara mi-am deschis un cont de RON. De la inceput mi-au spus de la banca cum ca trebuie incheiata o politia pentru asigurare de viata, conditie pe care am refuzat-o din start. Contul a fost inregistrart iar dupa cateva luni, prin decembrie anul trecut, fara nici o sesizare prealabila, observ ca mi se retine lunar o suma pentru o asigurarea de viata, tin sa mentionez din nou, asigurare care a fost refuzata la incheierea contului. Am trimis o sesizare bancii pe mail fara nici un raspuns. M-ar interesa pasii care ar trebui urmati pentru clarificarea acestei situatii cu banca, cat si temeiul legal prin care s-a intocmit aceasta asigurare, daca binenteles este legal. Este cumva si o incalcare a datelor cu caracter personal care in mod normal ar trebui sa fie protejate de banca? Asigurarea cat si conditiile contractuale presupun ca sunt in posesia bancii. Exista cumva vreo lege care se obliga la incheierea unei asigurare de viata pentru un simplu cont de RON?
Buna ziua,
Stiu ca asigurarile de viata in favoarea bancii sunt obligatorii pentru cei ce i-au un imprumut, altfel nu primesc banii. Nu si in cazul depozitelor.
Depuneti o plangere la ANPC si, dupa raspunsul dumnealor, eu zic sa cautati alta banca.
Nu am nici un card atasat contului. Il folosesc foar pentru plata facturilor online, desi daca imi aduc bine aminte cred ca am solicitat un card pe care nu am apucat sa il ridic si mi s-a spus ca se distruge la neprezentare, Dar aceasta a fost anul trecut in vara si plata asigurarii mi se retrage din decembrie. In momentul actual nu detin nici un card aferent contului.
Nu-i corect și nici legal să vă facă poliță se asigurare, fără să semnați un contract cu un asigurator. Cereți lichidarea și închiderea contului curent, și deschideți alt cont la altă bancă.