avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nu am putut sa-mi folosesc cardul (si nu am fost ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nu am putut sa-mi folosesc cardul (si nu am fost anuntata de acest lucru) in ziua semnarii unui contract pentru acordarea unui descoperit autorizat de cont!

Pe data de 28.12.2015 am semnat un contract pentru acordarea unui descoperit autorizat de cont. Mi s-a spus ca este posibil sa am banii in cont in aceeasi zi sau cel tarziu astazi 29.12.2015.

Pe langa soldul care mi s-a virat in cont ieri seara, eu mai aveam disponibil pe card aprox 1000 RON. Stiind acest lucru, am vrut sa utilizez cardul pentru cumparaturi. POS-ul magazinul ma notifica ca am fonduri indisponibile pentru orice suma pe care o introduceam.

Am sunata nedumerita la banca si mi s-a spus din partea unui consultant ca in seara respectiva nu pot utiliza cardul si nu nici nu pot retrage numerar din sucursala. Am mentionat ca nu doresc sa retrag/ utilizez decat suma pe care o aveam disponibila in cont inainte sa mi se vireze acel sold aferent descoperitului de cont.

Am mentionat telefonic ca nu am fost anuntata de acest lucru si am solicitat sa mi se spuna unde este specificat acest lucru in contract. Evident mi s-a spus ca cei din call center nu au acces la contracte (pentru ca sunt personalizate).
Am cercetat amanuntit contractul si nu este specificat acest lucru.

Nu am putut discuta cu un superior, drept urmare am facut o reclamatie.
Ulterior am facut o sesizare si la ANPC pentru imposibilitatea folosirii cardului din vina bancii/ angajatilor bancii.

Astazi astept sa fiu sunata din partea bancii.

Doresc sa actionez in instanta banca pentru aceasta situatie penibila in care am fost pusa, ma puteti ajuta cu cateva sfaturi?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 11:14, 31 Decembrie 2015
După părerea mea aveți dreptate și ați fost pusa într-o situație penibila.

Problema este ca în România nu cred ca puteți obține mai mult de 2000-2500 lei pentru aceasta situație penibila și procesul.e destul de dificil.

Încercați sa stabiliți cu banca sa va dea bani drept daune fără proces.
Dacă va da 600 lei ar fi ok deoarece procesul presupune sa angajați și avocat ca sa îl câștigați și mai trebuie sa și timbrati.

E puțin 600 lei dar și 2000 lei e puțin. ..
Măcar obțineți satisfacție echitabila în primul rand pt 600 lei...pentru situația penibila...

Pe mine ma enervează cei care folosesc carduri ca blochează casa.
Cazul dvs. m-ar fi enervat și mai tare.
Și ați fi fost...nevinovata și nu fără bani...

Oricine ar fi crezut ca sunteți căscată și nu ca e vina băncii. ..

Toti cred ca v-au judecat greșit. ..
Si pentru o judecata nedreapta a oamenilor ar trebui sa primiți daune...
Daca ați avut și martor sa fie audiat.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc pentru raspuns!
Eu am facut o recmalatie la ANPC, in care am solicitat sa mi se acorde daune in valoare de 1000 RON suma pe care o aveam disponibila si nu am putut sa o utilizez.
Acum astept raspuns din partea ANPC si un telefon din partea bancii pentru reclamatia depusa in call-center. Se pare ca nu se grabesc sa ma sune, cu toate ca am fost asigurata ca voi fi contactata astazi.
ANPC nu va ajuta decat cu o amenda cel mult si isi ia statul banii ca asa sta treaba...

Ca sa obtineti despagubiri trebuie sa dati banca in judecata...
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
ANPC nu amendează pe nimeni. Probabil faceți confuzie cu OPC, care este o altă instituție. La ANPC vă adresați când nu sunteți mulțumiți de rezolvarea petiției adresate Comisariatului Județean Pentru Protecția Consumatorilor.

Nici un judecător nu va da despăgubiri morale pentru că nu a fost folosit cardul o zi.
Pentru despăgubiri morale, oricine știe carte, știe că sunt de îndeplinit căteva condiții. Una dintre ele, cea mai importantă, este existența unui prejudiciu, cuantificabil.

Nu știu de unde a scos Lascoschi suma aia de 2,000 lei, dar nu are un fundament logic.
Banca ia niște comisioane și este obligata sa iti asigure banii nu sa ii blocheze.
Suma de 2000 lei se poate da dar e puțin.

Nu știu dacă Ilie 1111 realizează cum este sa ai bani dar sa nu ai din cauza băncii.
Sa mergi sa te împrumuți de bani deși ai bani și sa umblii aiurea constituie un efect direct.
Penibilitatea situației constituie un prejudiciu de imagine.
Argumente sunt mai multe.
Se poate face o acțiune beton armat pe asa ceva și argumente exista.

Se zice ca o camila e scumpa când costa un polițist și nu îl ai și nu atunci când costa un milion dar îl ai.

Pentru greșeală băncii și prejudiciul creat aceasta trebuie sa plătească.

Ca nu prea se practica în România astfel de procese este cu totul altceva.
Avem o justiție prea lenta și acesta constituie un motiv în plus pentru care oamenii iartă banca dar nicidecum ca ar avea dreptate banca...

Alte discuții în legătură

Fraudare card debit DenisaEnache89 DenisaEnache89 Buna ziua Va solicit ajutorul in solutionarea unei probleme. Incepand cu vineri, 8 ianuarie, ora 18:00 s-au efectuat plati la POS in Los Angeles din contul ... (vezi toată discuția)
Poprire elenabarbu55 elenabarbu55 Buna ziua, Se poate face proprire pe pensia privata?am un credit pe care nu pot sa il achit si am primit in urma cu 1 saptamana o somatie de plata suma pe ... (vezi toată discuția)
M-am trezit cu a doua poprire pe cont pentru un credit restant, achitat. doresc să ajung la un consens și, dacă e posibil, să cer despăgubiri. ce măsuri pot lua? Stanciu.Nicolae.Adrian Stanciu.Nicolae.Adrian Buna ziua! Inainte de a pune intrbarea, doresc sa explic situatia. Am avut un creditla banca x sa zicem si din motive personale nu am fost in stare sa il ... (vezi toată discuția)