avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare pe viata ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare pe viata ?

La BancPost am un depozit din anul 2008.
Cand am depus banii si mi-am facut cont la aceasta banca pt.prima data,
am beneficiat si de o asigurare pe viata, fara sa platesc nimic.
Am inteles ca aceasta asigurare exista cat exista acest cont.

Ce facilitati sau conditii presupune aceasta asigurare ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 14:04, 20 Martie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Nu este vorba despre niciun credit.
La acea banca am depus doar bani - depozit.

Asadar, ce e cu acea asigurare de viata ?
Solicitati amanunte de la banca, daca nu gasiti in documentele semnate/primite - raspunsul.Presupun ca aceasta asigurare, se activeaza automat (si se platesc prime)numai in cazul in care beneficiati de un crerdit/descoperire de cont, si se dezactiveza/suspenda daca nu aveti imprumuturi.Aveti dreptul sa cunoasteti conditiile asigurarii.La banca se ocupa de asigurari clienti, serviciul Bancassurance.
Verificati daca nu aveti o asigurare (Prot.), atasata contului, pe care o platiti fara sa stiti astfel:
"Odata incheiata o asigurare nu mai ai nicio grija. Banii vor fi retrasi automat, direct din contul tau, la momentul scadentei. Daca se intampla sa intervina o situatie speciala (de exemplu, fonduri insuficiente) o alerta SMS iti va fi trimisa"
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
nucu$, utilizator
Nu este vorba de o asigurare atasata contului si
nu am platit si nu platesc nimic in plus.
In anul 2008, cand am facut contul, am inteles ca beneficiez, in mod gratuit, de o facilitate in plus:
- asigurare pe viata.

In schimb, mi s-a spus ca daca voi inchide contul, definitiv, voi pierde acea asigurare.
Credit sau descoperire de cont - nu am facut niciodata in viata. Asa ca aceasta asigurare nu poate fi legata de asa ceva.

Dar nu stiu la ce se refera aceasta asigurare pe viata, in ce consta ?
Faptul ca insistati sa descoperim noi amanunte despre cont , presupune ca nu este al dv.
Ati fi putut sa aflati direct de la banca, faptul ca acea asigurare de viata gratuita, a fost oferita intr-o perioada cand se cucerea clientela pe piata bancara.
Astfel se oferea pentru contul Perfect:
Tot gratuit, beneficiati si de o asigurare de viata ce acopera decesul din accident.

In momentul de fata, aceasta oferta nu mai exista:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Cont raiffeisen ne-inchis (copie cerere) KiralyOtto KiralyOtto Va salut, Am si eu o scurta nelamurire/intrebare, Acuma, aproximativ 6 luni am deschis un CONT la Raiffeisen pentru a ajuta un prieten sa isi plateasca ... (vezi toată discuția)
Incheierea de catre banca a unei asigurare de viata fara acordul clientului pentru un simplu cont de ron mitachealina mitachealina Buna ziua, Anul trecut prin vara mi-am deschis un cont de RON. De la inceput mi-au spus de la banca cum ca trebuie incheiata o politia pentru asigurare de ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata card de cumparaturi mirey3434 mirey3434 In urma decesului sotului meu(accident rutier) am ramas cu un card de cumparaturi de acoperit,acesta fiind pe numele lui.Asigurarea de viata la acest card a ... (vezi toată discuția)