avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont Raiffeisen Ne-Inchis (Copie Cerere)
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont Raiffeisen Ne-Inchis (Copie Cerere)

Va salut,
Am si eu o scurta nelamurire/intrebare,
Acuma, aproximativ 6 luni am deschis un CONT la Raiffeisen pentru a ajuta un prieten sa isi plateasca ratele punand banii la mine in cont si transferandui catre o alta banca (nu are importnata asta).
Dupa 3-4 luni a terminat de achitat rata si am vrut sa inchid contul. Am fost la banca, am cerut inchiderea iar raspunsul primit a fost ca, nu se poate inchide contul deoarece este ales pentru nu stiu ce promotie si ca, voi fi contactat de la Bucuresti.
Ok, am zis ca, daca nu se poate atunci asteptam apelul de la Bucuresti. Dupa 2 zile am fost contactat de o persoana de la Bucuresti cu o "oferta" de 1 an de zile GRATUIT pentru acel cont. Vreau sa mentionez ca, nu am nimica altceva pe langa contul respectiv (card sau altceva).
Pana la urma am acceptat oferta dar am mentionat persoanei respective ca, cu siguranta voi inchide contul peste cateva luni ca, nu ma ajuta cu nimica.

Dupa cum i-am si comunicat persoanei care mi-a facut oferta, am fost la banca sa inchid contul. Ma luat un consultant, am facut o cerere dupa care am cerut o copie si am asteptat la ghiseul unde se fac operatiunile de genul aceasta... Dupa 5 minute persoana de la ghiseu imi comfirma ca este totul in regula si ca, contul va fii inchis.

Am pastrat cererea respectiva si dupa 2 saptamani aproximativ, am aflat ca, defapt contul nu este inchis si ca, iara este in ceva "chestie" de promotie. Eu cred ca, banca asteapta sa expira acel an oferit gratuit si apoi sa uit de acest cont si sa imi perceapa diverse comisioane de administrare sau mai stiu eu ce baliverne inventeaza ei.

Nelamurirea mea ar fii, daca contul respectiv nu se va inchide peste 30 zile as putea folosii alte metode, pentru a putea face banca sa imi inchida contul?
Exemplu: ANPC !?

Se pot cere despagubiri de la banca pentru "tragerea de timp"?

Va multumesc pentru sfarturi anticipat!
Cel mai recent răspuns: KiralyOtto , utilizator 18:36, 25 Iulie 2016
La deschiderea contului respectiv, ati fost instiintat de "oferta" respectiva? Puteti face o sesizare pe internet, in care le spuneti aceste detalii (formular sesizari Raiffeisen) si cu siguranta veti primi un raspuns. Daca nu rezolvati nimic lasati contul deschis pana la inchiderea automata a acestuia. Pastrati cererea prin care ati solicitat inchiderea contului ca dovada. Nefolosirea contului un an de zile duce la inchidere automata de catre banca.
Multumesc pentru raspuns.
La deschiderea contului nu mi s-a spus de nici o "oferta". Este un cont normal, procedura sa decurs ca si pentru oricare alta operatiune.
Nu stiu daca se inchide automata, pana acuma nu mi sa intamplat. In schimb am patit sa mi se tot adune comisioanele din administrare cont si sa ma trezesc cu cateva sute de lei pe care a trebuit sa la platesc ca sa imi inchid contul. Din acest motiv nu cred ca, dupa exiprarea acelui an gratuit nu voi patii la fel, deoarece, pe contract scrie 4 RON administrare lunara.
Multumesc!
Conturile curente fara card atasat se inchid automat dupa un an de la deschidere, chiar daca au comisioane neancasate. Intrebati un consilier bancar bine pregatit (deoarece sunt multi consilieri care dau informatii gresite clientilor), ce se intampla cu contul dvs. daca nu-l mai folositi..
Conturile curente fara card atasat se inchid automat dupa un an de la deschidere, chiar daca au comisioane neancasate. Intrebati un consilier bancar bine pregatit (deoarece sunt multi consilieri care dau informatii gresite clientilor), ce se intampla cu contul dvs. daca nu-l mai folositi..


Va multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere card (si cont) brd student ContSters87133 ContSters87133 Pe 25.07.2016 am inchis cardul de student la o sucursala BRD(cea care imi emisese cardul, o denumesc eu Sucursala 1) si mi-au spus sa revin(la orice ... (vezi toată discuția)
Închidere pachet,cont și card student isic brd User96a User96a Am absolvit recent universitatea și la momentul dat fusesem nevoită sa plec temporar din țara (credeam ca am sa revin ) dar nu pot nici de curind la fel ... (vezi toată discuția)
Comision lunar de administrare cont vs99teo vs99teo Buna seara, Am avut un card de salarii la Raiffeisen Bank si de aproximativ 17 luni nu il mai folosesc.In luna septembrie primesc mesaj ca am de achitat suma ... (vezi toată discuția)