avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... lLEGEA 109 DIN 2005PRIVIND TRANSPORTUL RUTIER
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

lLEGEA 109 DIN 2005PRIVIND TRANSPORTUL RUTIER

:O
IMI POATE SPUNE CINEVA DACA AUTOVEHICULELE CU CAPACITATE DE 8+1 LOCURI SUNT OBLIGATE SA OBTINA LICENTA DE TRANSPORT???SAU IN CE CONDITII POTI EFECTUA TRANSPORT DE PERSOANE CU ACEST AUTOVEHICOL MULTUMESC MULT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 12 Decembrie 2009
Art. 2
Prevederile prezentei ordonante de urgenta nu se aplica transporturilor rutiere efectuate cu:
a) vehicule rutiere destinate transportului de marfuri, a caror masa totala maxima autorizata, inclusiv remorca sau semiremorca, nu depaseste 3,5 tone;
b) autovehicule rutiere destinate transportului de persoane, care, prin constructie si echipare, sunt destinate sa transporte maximum 9 persoane, inclusiv conducatorul auto;
[ link extern ]

NU aveti nevoie de licenta de transport!B-)
un coleg de-al meu a primit recen t o amenda in val. de 1200 ron pe acest motiv de la politia romana e legala aceasta amenda/.
?
e legala amenda,
,, b) autovehicule rutiere destinate transportului de persoane, care, prin constructie si echipare, sunt destinate sa transporte maximum 9 persoane, inclusiv conducatorul auto;, intr-adevar dar ! in cazul dvs licenta de transport ar fi indispensabila, caci este sursa dvs de venit, reprezentand serviciul dvs in sine. Este nevoie de licentă. Bafta
K. AM NEVOIE DE LICENTA. DAR DE CE MAI SCRIE IN LEGE CA ACESTE TIPURI DE AUTOVEHICOLE SUNT EXCEPTATE DE LA ACEASTA LEGE???? ASTA NU INTELEG. DACA MERG LA UN BIROU ARR SI CER ASA CEVA TE TRIMITE LA PLIMBARE
ANDREI 70 a scris:

K. AM NEVOIE DE LICENTA. DAR DE CE MAI SCRIE IN LEGE CA ACESTE TIPURI DE AUTOVEHICOLE SUNT EXCEPTATE DE LA ACEASTA LEGE???? ASTA NU INTELEG. DACA MERG LA UN BIROU ARR SI CER ASA CEVA TE TRIMITE LA PLIMBARE

:offtopic: Interventie moderator
Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare og11/2013 CMARGARIT CMARGARIT Doresc sa aflu daca o societate comerciala care detine un contract de leasing pentru o autoutilitare de 3,5 t. are nevoie de licenta de transport si soferul ... (vezi toată discuția)
Norme metodologice og11/2013 CMARGARIT CMARGARIT Buna ziua Stie cineva au aparut normele la OG11/2013 ca nici macar ARR-ul nu stie ce sa imi raspunda la intrebarea \\" O societate comerciala detine o ... (vezi toată discuția)
Licenþã pentru autoutilitare sub 3,5t, atestat soferi - legalitate mmna mmna buna ziua societatea noastra detine cinci autoutilitare sub 3,5t doua sunt in leasing iar trei sunt proprietate si facem transport in cont propriu.din luna mai ... (vezi toată discuția)