Buna ziua am si eu o intrebare legata de un dosar aflat la jud sectorului 5 sectia penala.
Persoana aflata in cauza este incarcerata in penitenciar pentru o pedeapsa de 4 ani pentru tentativa de omor.
In prezent a executat 2 ani si aprox 3 luni.
Prima cerere de liberare conditionata a facut-o in noiembrie anul trecut si a fost respinsa.
A 2a cerere a facut-o luna aceasta pe data de 6 a fost audiat in videoconferinta si a fost admisa cu drept de contestatie in 3 zile.
Astazi in cea de a 3-a zi am aflat ca parchetul i-a facut contestatie.
Intrebarea mea este:
Exista vreun termen maxim stabilit pana se va judeca contestatia sau poate sa il lungeasca chiar si 1-2 luni tinand cont de situatia cu virusul COVID-19?
Are vreo sansa din experienta dvs sa castige si tribunalul mare sa respinga contestatia procurorului sau in cele mai multe cazuri castiga parchetul contestatia si ramane arestat incontinuare?
Conduita lui este exemplara este perfect curat fara niciun raport in penitenciar, a participat la absolut toate cursurile posibile si munceste de cand a iesit din primele luni de carantina pana in prezent.
Motivatia procurorului si singurul lucru cu care a putut sa atace si la prima cerere respinsa a fost ca timpul care a fost arestat nu este suficient pentru gravitatea faptei.
Va rog din suflet daca imi puteti raspunde.. de cateva saptamani toata familia stam in tensiune si cu griji si nu stim ce sa mai facem..
Numai bine.
Liberarile/contestatiile la liberari fac parte din categoria dosarelor urgente, care se judeca in aceasta perioada. Probabil ca in maximum 2 sapt. se va stabili termen pt judecare.
Cat priveste solutia, e discutabil.