avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general se poate vinde un imobil cu datorii la stat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

se poate vinde un imobil cu datorii la stat?

buna ziua,

in cazul unui PJ se poate vinde un imobil daca are datorii la directia taxe si impozite locale, in conditiile in care cumparatorul este de acord cu cumpararea cu datorii?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 16:24, 16 Decembrie 2009
primul pas ar fi ca actualul inca proprietar sa mearga la directia impozite/taxe sa ceara adeverinta cum ca are sau nu are impozit de platit carte stat/in adeverinta se va specifica : ,,spre ai servi la vanzarea imobilului,, normal ii va fi data adeverinta din care va rezulta ca are de platit la stat impozitele/iar cu adeverinta plus ultima factura la lumina/asociatie. se prezinta la notar cu viitorul cumparator, acolo se vor mentiona in contract datele ce reies din documente inclusiv se va scrie ca, cumparatorii isi asuma obligatia de a plati ei datoriile catre stat si de al prelua cu tot cu datori. Bafta .
cu tot respectul, nu cred ca teoria dvs sta in picioare pentru ca legea e clara.

aveti un temei legal pentru cele afirmate, d-le ovidiu lef?
Trebuie mentionat ca in practica se accepta asemenea clauze cu toate ca legea este destul de precisa si prohibitiva. Practica judiciara de asemenea este straina de a semenea cazuri in care sa se solicite nulitatea pentru acest motiv ..... lesne de inteles atat timp cat partile au convenit asemenea clauza.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri si plata acestora,ce spune codul fiscal? afass afass Buna seara,am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema,am un imobil cu mai multe apartamente spre vanzare(persoana juridica),fiecare ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina din firma cu datorii la fisc aling aling Buna ziua! Am o nelamurile si sper sa ma ajute cineva. Vreau sa vand o masina a firmei, dar firma are datorii. As vrea sa stiu daca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat fiscal ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am solicitat la biroul de taxe si impozite un certificat fiscal ptr. vanzarea uniu imobil. Acestia refuza sa il elibereze ptr. faptul ca am o amenda ... (vezi toată discuția)