avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de vanzare-cumparare

Buna seara, in urma dezbaterii mostenirii tatalui meu i s-au cuvenit cateva terenuri. Momentan are doar hotararea judecatoreasca cu parcelele care i-au fost atribuite si a chemat pe cineva de la cadastru si a masurat punctele pentru a delimita parcelele. Intrebarea mea este: care sunt urmatoarele etape pentru a face un contract de vanzare-cumparare? Poate face contract in acest moment sau trebuie intabulate intai?
Cel mai recent răspuns: FlorinBrb , utilizator 14:57, 14 Aprilie 2020
Trebuie întabulate.
Mai are de achitat in jur de 2000 de lei unei surori. Cum se procedeaza din punct de vedere legal ca sa fie totul bine?
Prin ofertă reală de plată, această procedură făcându-se la un executor judecătoresc.
Sau...ii achita surorii cei 2000 lei, după care sora da o declarație notariala ca a primit sulta integral, iar pe baza acestei declarații operează radierea sultei de la Cartea Funciară.
Multumesc de raspuns. Aceasta declaratie cand trebuie sa o dea sora lui cand face actele de vanzare cumparare?

Alte discuții în legătură

Acte de vanzare-cumparare FlorinBrb FlorinBrb Buna seara, in urma dezbaterii mostenirii tatal meu a obtinut anumite terenuri. Pe hartiile de la judecatorie scrie ce suprafete i se cuvin impreuna cu datorii ... (vezi toată discuția)
Va rog mult, ce inseamna pe un extras de carte funciara al unui ... Elino Elino Va rog mult, ce inseamna pe un extras de carte funciara al unui teren, la SARCINI : Intabulare drept de IPOTECA LEGALA 438 lei reperezentand sulta asupra cotei ... (vezi toată discuția)
Sunt într-un proces de succesiune, în instanță, cu sora mea. ... elena3210 elena3210 Sunt într-un proces de succesiune, în instanță, cu sora mea. În fața instanței, într-un final am decis să renunț la pretenția la imobil (casa ... (vezi toată discuția)