avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt într-un proces de succesiune, în instanță, cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt într-un proces de succesiune, în instanță, cu sora mea. ...

Sunt într-un proces de succesiune, în instanță, cu sora mea.
În fața instanței, într-un final am decis să renunț la pretenția la imobil (casa părintească) în favoarea surorii mele contra unei sulte.
Acum... sunt un pic neliniștită întrucât am o temere că sora mea nu-mi va plăti sulta.
Avocatul meu mă consolează că dacă nu-mi plătește sulta pot apela la un executor pentru a-mi recupera banii însă având în vedere că sora mea trăiește în concubinaj, nu lucrează nici unde (nu are nimic pe numele ei) ce pot executa de la ea?
Casa părintească (obiectul moștenirii) este deja ca și vândută, clientul așteaptă să se termine procesul ca să poată face actele, cel mai probabil cu plata cash.

Vă rog ajutați-mă cu un sfat, se mai poate face ceva acum înainte de ultimul termen de judecată? Avocatul meu cam dă din umeri și mă îndrumă spre executor însă eu sunt convinsă că nu o să am ce executa.
Cel mai recent răspuns: elena3210 , utilizator 15:37, 14 Iunie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este cazul să apelați la executorul judecătoresc întrucât instanța va stabili și un termen de plată. În plus, în ipoteza în care imobilul este intabulat puteți nota litigiul sau/și sarcina constând în obligația de sultă în cartea funciară astfel încât vânzarea să se încheie după plata sultei.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns. M-ați liniștit un pic.
Fiți amabil vă rog și spuneți-mi, "obligația de sultă în cartea funciară" trebuie cerută acum, în instanță, sau este un alt demers separat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)
Mod de plata sulta md44 md44 Buna ziua, Supun atentiei dumneavoastra urmatorul caz. Mama mea a obtinut un imobil printr-o hotarare definitiva, urmand sa achite o sulta in valoare de x ... (vezi toată discuția)
Cadastru/intabulare fara plata sulta misupatrik misupatrik Buna ziua, Am incheiat un proces de iesire din indiviziune, avem sulta fixata de instanta pentru persoana respectiva, de care nu putem sa dam (plecata de 25 ... (vezi toată discuția)