avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de vanzare-cumparare

Buna seara, in urma dezbaterii mostenirii tatal meu a obtinut anumite terenuri. Pe hartiile de la judecatorie scrie ce suprafete i se cuvin impreuna cu datorii de 2300 lei si 2200 lei surorilor lui deoarece valoarea terenului lui este mai mare decat a lor. Intrebarea mea este tatal meu acum imi poate face mie acte de vanzare-cumparare daca nu a platit acei bani? Cum se procedeaza? O seara frumoasa
Cel mai recent răspuns: FlorinBrb , utilizator 07:58, 22 Ianuarie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vorba ca nu doreste notarul, ci ca sultele vor apărea ca sarcini pe extrasul de carte funciară.
Trebuie ca tatăl dvs sa achite surorilor sumele respective, după care să obțină declarația notariala a lor ca si-au primit banii. Pe baza declarațiilor va opera radierea de la Cartea Funciară. Abia după, va putea vinde.
Pe data de 21 mai 2019 a fost dată sentinta de catre judecatorie, au fost 30 de zile valabile pentru contestatii in care nimeni nu a depus nici o contestatie.
Inca o intrebare, in cazul in care una dintre surori nu mai doreste acea suma de bani cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc
Care ar fi consecintele acestor sarcini in carte funciara? Si cum si-ar putea recupera banii in cazul in care tatal meu nu are de unde sa le dea aceste sume?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
FlorinBrb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de vanzare-cumparare FlorinBrb FlorinBrb Buna seara, in urma dezbaterii mostenirii tatalui meu i s-au cuvenit cateva terenuri. Momentan are doar hotararea judecatoreasca cu parcelele care i-au fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol cristian1963 cristian1963 Cum pot sa vand un teren agricol dobandit in urma unei succesiuni facuta prin judecatorie? Mentionez ca, prin hotararea judecatoreasca ramasa definitiva ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita t0much t0much Am nevoie de un sfat in legatura cu un apratament de pe urma defunctei mame.Sora mea a incercat sa vanda apartamentul in urma unei anexe eliberate de ... (vezi toată discuția)