Buna seara, in urma dezbaterii mostenirii tatal meu a obtinut anumite terenuri. Pe hartiile de la judecatorie scrie ce suprafete i se cuvin impreuna cu datorii de 2300 lei si 2200 lei surorilor lui deoarece valoarea terenului lui este mai mare decat a lor. Intrebarea mea este tatal meu acum imi poate face mie acte de vanzare-cumparare daca nu a platit acei bani? Cum se procedeaza? O seara frumoasa
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e vorba ca nu doreste notarul, ci ca sultele vor apărea ca sarcini pe extrasul de carte funciară.
Trebuie ca tatăl dvs sa achite surorilor sumele respective, după care să obțină declarația notariala a lor ca si-au primit banii. Pe baza declarațiilor va opera radierea de la Cartea Funciară. Abia după, va putea vinde.
Pe data de 21 mai 2019 a fost dată sentinta de catre judecatorie, au fost 30 de zile valabile pentru contestatii in care nimeni nu a depus nici o contestatie.
Inca o intrebare, in cazul in care una dintre surori nu mai doreste acea suma de bani cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc
Care ar fi consecintele acestor sarcini in carte funciara? Si cum si-ar putea recupera banii in cazul in care tatal meu nu are de unde sa le dea aceste sume?