avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Care este documentul justificativ pentru aportul in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Care este documentul justificativ pentru aportul in numerar?

Buna ziua,

Am achizitionat la un moment dat registrul unic de control dar am platit din banii cash "ai mei" (stiu ca PFA-ul are acelasi patrimoniu ca si PF insa eu am un cont separat bancar pentru PFA si incerc sa separ oarecum tranzactiile).

As vrea sa trec in RJIP inainte de randul cu achizitia registrului unic acest aport in numerar pe care l-am facut, teoretic, ce anume ar trebui sa trec in coloana document?
Cel mai recent răspuns: stefan0990 , utilizator 13:56, 12 Aprilie 2020
Pentru pfa trebuie sa aveti cont bancar pe pfa. Aportul in numerar il faceti prin completarea unei file (incasare) din carnetul cu dispozitii de incasare/plata. La restituirea valorii compleati o fila (plata).
Am gasit acest model: www.avocatnet.ro/UserFiles/I...

Este ok daca il printez odata (nu ma intereseaza sa imi restitui aportul, doar sa inregistrez cand l-am incasat) si completez, nu? In care casute ar trebui sa semnez, toate 3 sau doar cele din margini?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O fi bine, o fi rau, nimeni nu m-a contrazis argumentat, dar consider ca in RJIP se trec doar acele incasari si plati care reprezinta venituri sau cheltuieli necesare pentru a se calcula venitul net ce urmeaza a fi impozitat.

Ca urmare, banii adusi ca aport (Aport la ce? Nu se tine registru de casa.) sau ridicati din banca in interes personal nu au de ce sa fie inregistrati in RJIP.
Din toate sursele pe care le-am citit am inteles ca in RJIP se trec mult mai multe tranzactii printre care si aporturile. Totusi nu va contrazic pentru ca eu nu sunt contabil ca si dvs. doar mentionez ce am citit!

La un moment dat am si intrebat "Daca cineva mi-a trimis din greseala o suma pe bani pe contul firmei si i-am returnat-o ar trebui inregistrez cele 2 tranzactii in RJIP? Eu cred ca nu pentru ca ar creste suma din registrul de evidenta fiscala..." si m-a atentionat o contabila ca ba da, se trece doar ca in acelasi timp sa tin cont ca nu toate incasarile din RJIP se contorizeaza pentru suma ce se trece in Registrul de Evidenta Fiscala.

Acum sincer nu sunt nici eu sigur ce sa cred, mai ales ca nu am un contabil ci imi tin singur contabilitatea. In final am scris o dispozitie de incasare si am trecut tranzactia cu acest document in RJIP. Tind sa trec toate tranzactiile deoarece incerc ca suma finala care rezulta din RJIP sa fie si suma reala pe care o detine PFA-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez in rjip o cheltuiala platita in numerar din banii personali? stefan0990 stefan0990 Buna ziua, Am fost saptamana trecuta la ANAF pentru a achizitiona registrul unic de control pentru PFA-ul meu. Mi s-a inmanat factura pe PFA. Eu tot ... (vezi toată discuția)
Ordin 170/2015 - contabilitate partida simpla Rusty Rusty S-a publicat vreun Ordin referitor la Registrul de evidenta fiscala? In ordinul 170/2015 nu se mentioneaza nimic despre Registrul de evidenta ... (vezi toată discuția)
Inregistrari in registrul de incasari si plati contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu modul de completare registrul de incasari si plati 1. De exemplu am o ridicare de numerar de 2000 lei din banca o voi ... (vezi toată discuția)