avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum inregistrez in RJIP o cheltuiala platita in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum inregistrez in RJIP o cheltuiala platita in numerar din banii personali?

Buna ziua,

Am fost saptamana trecuta la ANAF pentru a achizitiona registrul unic de control pentru PFA-ul meu. Mi s-a inmanat factura pe PFA.

Eu tot timpul am facut doar incasari prin banca (am cont separat pentru PFA) si imi transferam profitul in contul personal pentru a face ce doresc cu banii fara sa se confunde cu tranzactiile legate de PFA.

Acum intrebarea mea... cum inregistrez aceasta factura in RJIP daca am platit-o din contul "personal"? Stiu ca practic PFA-ul nu trebuie sa aibe cont separat insa ma gandesc.. daca as trece cheltuiala de -30 in RJIP practic ar trebui sa am -30 si in contul bancar.. dar nu i-as avea? Practic daca sa zicem ca as avea 100 RON si as adauga -30 practic ar trb sa ramana in banii PFA-ului 70 RON, nu? Iar eu de fapt tot 100 as avea :)

Ar trebui sa inregistrez ceva de genul "aport in numerar" iar imediat dupa sa inregistrez cheltuiala cu registrul unic de control? Daca da, e suficient sa trec in RJIP linia cu aportul in numerar sau trb sa si redactez vreun document? Se presupune ca acest aport ar trebui si inapoiat catre mine?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
stefan0990, utilizator
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 22:13, 3 Mai 2020
Buna ziua,
Inregistrati plata in registrul de incasari si plati fara a mai face alta operatiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este documentul justificativ pentru aportul in numerar? stefan0990 stefan0990 Buna ziua, Am achizitionat la un moment dat registrul unic de control dar am platit din banii cash \"ai mei\" (stiu ca PFA-ul are acelasi patrimoniu ca si ... (vezi toată discuția)
Pfa venit real, fara chitante break_noon break_noon Am si eu niste intrebari, daca se poate. Pina anul trecut am fost la norma de venit, de anul asta sunt la venit real, asa ca trebuie sa completez registrul ... (vezi toată discuția)
Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)