avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie casa in regie proprie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie casa in regie proprie

Dacă o persoană îşi construieşte o casă, în regie proprie, şi doreşte să continue munca în această perioadă, ar putea să facă asta fără să încalce prevederile Ordonanţei militare? Dacă da, ce ar trebui să bifeze în declaraţie la „motivul deplasării”? Care sunt cuvintele care trebuie scrise in declaratie pentru a justifica necesitatea persoanei in cauza?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:40, 12 Aprilie 2020
Întrebarea 20): Pot să mă deplasez la o casă pe care o am în construcție pentru a supraveghea lucrările executate de muncitori?
Răspuns: Nu. Acest motiv nu este prevăzut ca excepție în textul Ordonanței Militare nr. 3.

Întrebarea 31): Dacă o persoană îşi construieşte o casă, în regie proprie, şi doreşte să continue munca în această perioadă, ar putea să facă asta fără să încalce prevederile Ordonanţei militare? Dacă da, ce ar trebui să bifeze în declaraţie la „motivul deplasării”?
Răspuns: Motivul deplasării trebuie să fie unul justificat/să nu necesite amânare, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare pentru motive justificate - ordonanta militara 3 pcocev pcocev Buna ziua, Ordonanta Militara nr. 3/24.03.2020 prevede la art. 1 lit. d) o excepție de la interdicția de circulație a persoanelor, formulată astfel : ... (vezi toată discuția)
Construcție in timpul stării de urgenta bundyiuly bundyiuly Bună ziua. Vreau sa ma apuc de construit o casa, locuință personala dar fiind stare de urgenta nu știu dacă am voie sau nu sa ma deplasez între locuința ... (vezi toată discuția)
Deplasare in afara localitatii tomitaamuza tomitaamuza In ce condiții Imi este permisă deplasarea împreuna cu soția și copilul la o alta proprietate (apartament) situat in Poiana Brașov?. As dori sa rămân ... (vezi toată discuția)