avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retragere din drepturile salariale contravaloare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retragere din drepturile salariale contravaloare bonuri de masa platite in plus, eventual

Buna ziua,
In data de vineri 10.04. fiind zi de plata a salariului, dupa verificarea soldului pe card, am constatat virarea de catre angajator, a unei sume care nu se apropia deloc cu cat ar fi trebuit sa primesc, conform calculelor mele si, in martie am lucrat 13 zile, 6 am avut concediu (ultimele 4 dintre acestea fiind obligat sa le iau, sefa comunicandu-mi acest lucru telefonic) iar 3 zile in somaj tehnic.
Stiind ca in perioada somajului tehnic, se aplica acel 75% din salariul brut si considerand cele 6 zile de concediu drept achitate 100%, am stabilit prin calcule noul salariu brut ponderand durata zilelor de munca efectiva si concediu (13+6=19/22=86,4 %) cu salariul brut normal, neafectat de reducere, cel negociat, de fapt, in vreme ce, zilele de somaj tehnic au fost ponderate folosind salariul brut diminuat cu 25% adica am consideat 75% din ssalariul brut si astfel am obtinut un brut care a generat un net superior cu ceva in jur de 200 lei fata de cat mi-a fost virat.
Pe de alta parte, suma aferenta bonurilor de masa platite in 05.04. &valoarea bonurilor de masa se achita pe luna in curs, cu regulizarea luna urmatoare) a fost jumatate aproximativ comparativ cu o luna complet lucrata (normal, stiind ca in martie lucrasem de fapt 11 zile restul fiind concediu si somaj tehnic) insa pentru luna aprilie se preconizeaza sa fiu complet in somaj tehnic deci fara drepturi la bonuri de masa-atunci intrebarea mea este posibil ca angajatorul sa fi efectuat o compensare a sumei reprezentand valoare tichete achitata in plus, dupa parerea mea, cu salariul, si sa o retraga din drepturile cuvenite? Asa sa zicem ca as mai ajunge la suma primita.
Multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2020
karl_holcroft, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu de risc maternal iuliaraban iuliaraban Cum se socotesc veniturile pentru determinarea bazei de calcul a indemnizatiei ? Se iau in considerare bonurile de masa ? Ce perioada de cotizare se ia in ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical anamariap28 anamariap28 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un calcul pt plata concediului medical dupa cum urmeaza: Salariu incadrare 2800 bonuri de masa 140,25 5 zile concediu ... (vezi toată discuția)
Care este suma de bani ce trebuie sa o primesc in cazurile aratate mai jos somaj tehnic si concediu odihna glo glo salariul de baza lunar este de 800 lei. Am fost in concediu fara salar la intiativa angajatorului pe perioada 24.01.2009 pina pe 15 martie 2009 ... (vezi toată discuția)