avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Recuperarea cautiunii
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Recuperarea cautiunii

Cum trebuie să procedez ca sa mi recuperez banii pe o cauțiune dc am câștigat procesul definitiv. Acum cu ac pandemie n am cum sa intru in tribunal sa intreb
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 19:41, 14 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru restituirea cautiunii trebuie formulata cerere de restituire a cautiunii, pe care puteti sa o depuneti la instanta competenta prin intermediul modalitatilor de comunicare electronica - fax si e-mail.

Atentie, semnătura trebuie să fie aplicată pe toate actele, chiar și în ipoteza depunerii cererilor prin mijloace de comunicare la distanță, potrivit art. 148 alin. (2) și art. 149 alin. (4) C. proc. civ. (Decizia nr. 3877/2017 si Decizia nr. 883/2017 -Înalta Curte de Casație și Justiție).
Asa cum a retinut Înalta Curte, admisibilitatea cererii de restituire a cauţiunii este condiţionată de îndeplinirea cumulativă a două condiţii, şi anume:
1. existenţa unei hotărâri irevocabile prin care s-a soluţionat fondul cauzei şi
2. neformularea de către cel îndreptăţit a unei cereri de despăgubiri în termen de 30 de zile de la rămânerea irevocabilă a hotărârii care a soluţionat fondul cauzei.
(Decizia ICCJ nr. 17681 din 29 aprilie 2015).

La acest moment, pe perioada starii de urgenta, este suspendata de drept judecata cauzelor, pana la alte masuri ulterioare, urmand ca dupa revocarea masurii sa se reia judecata cauzelor.
Suspendarea cauzelor s-a instituit potrivit Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 al Preşedintelui României, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, cu excepţia cauzelor urgente stabilite prin Hotărârea nr. 53 din 18 martie 2020 a Colegiului de Conducere al Curţii de Apel Bucureşti.
Potrivit Hotărârii nr. 53 din 18 martie 2020 a Colegiului de Conducere al Curţii de Apel Bucureşti, cauzele ce presupun o urgenţă deosebită ce se soluţionează de judecătoriile arondate au următoarele obiecte:
În materie civilă: ordonanţe preşedinţiale; ordine de protecţie; suspendări provizorii de executare; internare nevoluntară; încuviinţare executare silită având ca obiect un titlu reprezentat de o ordonanţă preşedinţială sau un titlu executoriu privind măsuri referitoare la minori.

Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2020
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa cautiune Liliana_30 Liliana_30 Buna ziua. Am facut o contestatie la executare. Mi se instituise proprire pe salariu, eu trezindu-ma girant la o doamna, intr-un credit CAR fara sa nici nu ... (vezi toată discuția)
Informare despre ordonanþa preºedinþialã rodica_post rodica_post [u]Ce este ordonanţa preşedinţială? [/u] Ordonanţa preşedinţială,este o procedură specială în temeiul căreia, instanţa de judecată poate ... (vezi toată discuția)
Recuperare cautiune iuliacara iuliacara buna! cum imi pot recupera cautiunea depusa la cec? stiu in baza recipisei...dar in ce conditii mi se da recipisa in original? unii spun ca imi trebuie ... (vezi toată discuția)