avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare taxa cautiune
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare taxa cautiune

Buna ziua.
Am facut o contestatie la executare. Mi se instituise proprire pe salariu, eu trezindu-ma girant la o doamna, intr-un credit CAR fara sa nici nu am habar. Doamna are un dosar penal pe rol pentru fals in inscrisuri oficiale in forma continuata. Cu ajutorul adresei obtinute de la Parchet care a confirmat acest lucru si cu cautiunea de 996 lei depusa de mine, am obtinut suspendarea executarii mele - adica mi s-a ridicat retinerea de pe salariu, urmand ca la finalizarea dosarului penal respectiv sa se finalizeze si dosarul acesta de executare.
Intrebarea mea este cand pot solicita restituirea cautiunii pe care am depus-o? Acum ca sentinta a devenit definitiva? Sau doar dupa ce se va finaliza si fondul cauzei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana_30 , utilizator 12:24, 21 Martie 2012
Cauţiunea se eliberează celui care a depus-o în măsura în care asupra acesteia cel îndreptăţit în cauză nu a formulat cerere pentru plata despăgubirii cuvenite, până la împlinirea termenului de 30 zile de la data la care, prin hotărâre irevocabilă, s-a soluţionat fondul cauzei.
Asteptati solutionarea cauzei,si numai dupa ce instanta dispune solutie irevocabila , solicitati acesteia investirea hotararii cu formula executorie
Daca imi permiteti sa revin. Sa inteleg deci, ca desi s-a suspendat executarea silita, si s-a dispus suspendarea judecarii cererii avand ca obiect contestatia mea la executare, doar dupa ce se va solutiona judecarea cererii si va deveni irevocabila voi putea solicitarestituirea cautiunii. Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare cristina2011u cristina2011u buna ziua, am depus o cerer de contestatie la executare cont de bani, mi-au dat revizuire peste 5 zile , am de depus o cautiune de 2500euro si am contul ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune ContSters277537 ContSters277537 As vrea sa stiu daca in cazul in care se respinge contestatia la executare eu pot sa imi recuperez suma platita pentru cautiune la suspendarea ... (vezi toată discuția)
Eliberare cautiune claudia violeta claudia violeta Am facut contestatie la executare silita iar instanta de fond mi-a stabilit o cautiune, pe care am si platit-o . Am pierdut pe fond si am declarat recurs. La ... (vezi toată discuția)