Divorțul și partajul la notariat are putere ca și cel de la tribunal? Trebuie ca unul din cei doi sa obțină o suta în cazul în care renunță la unele bunuri în favoarea celuilalt? Cât costa un divorț cu partaj și sulta la notariat?
Daca va intelegeti este preferabil sa optati pentru varianta notariatului, fiind mai rapida si mai ieftina!
Varianta iesirii din indiviziune o alegeti dvs (cui i se atribuie in natura bunurile si cui i se plateste sulta).
Divortul si partajul se pot efectua la notar doar daca sotii se inteleg asupra tuturor aspectelor care guverneaza fiecare procedura in parte.
Acestea se fac etapizat: mai intai se finalizeaza divortul iar ulterior se deschide si partajul.
Orice razgandire a sotilor pe parcurs va conduce la respingerea dosarului, pierderea onorariului notarial si luarea de la zero a procedurilor pe calea instantei de judecata, evident cu plata unor noi costuri.
Din acest punct de vedere, este recomandata instanta de judecata inca de la inceput.
Ar fi indicat sa discutati inainte cu un avocat de pe forum sau recomandat, sa va expuna toate variantele, astfel incat sa alegeti in cunostinta de cauza si pentru a sti ce semnati la notar.
raluk0207
Utilizator 2din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Si la instanța, daca te razgandesti, pierzi taxa de timbru, onorariul avocatului si eventual al expertului.
Nu e asta un argument.
Da, divorțul și partajul notarial au acelasi efect juridic.
Costurile depind de valoarea bunurilor comune.
Ok, reformulez sa inteleaga toata lumea.
Procedura notariala este guvernata de ACORDUL/INTELEGEREA AMBELOR PARTI.
Razgandirea/dezacordul unuia dintre soti de a continua procedura divortului pe cale notariala sau a partujului, chiar daca celalalt sot isi doreste sa finalizeze demersul juridic, conduce la imposibilitatea finalizarii acestora si inchiderea dosarelor.
Acest lucru nu se poate intampla pe calea instantei de judecata, divortul si partajul pronuntandu-se chiar daca unul dintre soti renunta la demersul sau ,cererea reconventionala a celuilalt judecandu-se fara nicio problema, onorariul nu se pierde, expertizele solicitate de el se efectueaza, desfacerea casatoriei se produce iar partajarea bunurilor se face si ea.
Cred ca acesta este un argument puternic pentru sotul care este de buna-credinta si doreste finalizarea desfacerii casatoriei si a partajarii bunurilor comune,de a nu depinde EXCLUSIV de acordul partenerului sau de viata care se razgandeste pe parcurs: fie ca razbunare, fie determinat de iluzia unei refaceri a vietii de familie.