avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocație de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocație de stat

Buna ziua! Va rog care este termenul de depunere a dosarului pentru alocația de stat de la nașterea copilului?
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2020
nimenea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 14 Aprilie 2020
Puteți primi indemnizatie crestere copil începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dar nu mai devreme de ziua a 43-a de la nașterea copilului, indiferent de persoana îndreptățită care solicită acest drept. Condiția este ca dosarul să fie depus în termen de 60 de zile lucrătoare de la data nașterii copilului.
Legea nr.61/1993
art.6
...
(4) Dreptul la alocaţia de stat pentru copii se stabileşte începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.

(5) În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocaţiei de stat pentru copii se poate face şi pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie si indemnizatie Veva Veva Care este termenul de depunere al actelor pentru alocație, respectiv indemnizatie? Pentru indemnizatie, inafara de adeverinta de la Casa de Pensii, mai este ... (vezi toată discuția)
Alocatie si indemniztie nou nascut olivia27 olivia27 actele de alocatie se depun imediat dupa ce am certificatul de nastere al copilului.iar actele de indemnizatie dupa cele 42 de zile.sau le pot depune pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil nou nascut l_cipry_v l_cipry_v vreau sa stiu copilul este nascut pe 25 iunie si indemnizatia de cand se da nu de la data nasterii copilului? (vezi toată discuția)